[Nieuws] Geschreven door Redactie op 2002-08-26 02:28:45

22 November 2002 - WaveBird Controller -

13 Augustus 2002. Het is officieel: voor gamen hoef je niet langer gebonden te zijn. Op 22 november lanceert Nintendo de Nintendo GameCube WaveBird Draadloze Controller in Europa. Zonder snoer en zonder hinder van obstakels tussen de controller en de GameCube, verandert de WaveBird voorgoed de manier waarop spelers games ervaren. Als je er eenmaal mee hebt gespeeld, wil je nooit meer iets anders!

Tot op 6 meter afstand van je Nintendo GameCube geeft de WaveBird je optimale controle over iedere actie, of je nu onderuitgezakt zit in je luie stoel of in de keuken staat te koken. Deze draadloze controller opereert volstrekt foutloos, en is daarom een even comfortabel als betrouwbaar handvat om de spellen op de Nintendo GameCube te besturen.

De WaveBird Controller is geschikt voor alle spellen voor de Nintendo GameCube, en rekent daarmee af met de eeuwige kluwens van snoeren op tafels en vloeren. De WaveBird is stijlvol, sjiek en ergonomisch ontworpen door de geniale spelontwerpers van Nintendo. Het is de perfecte controller voor de Nintendo GameCube, de meest geliefde spelcomputer van dit moment.

De WaveBird Controller maakt geen gebruik van infrarode signalen maar van radiogolven, waardoor je tijdens het spelen werkelijke bewegingsvrijheid kunt genieten. Radiogolven worden namelijk niet gestoord door obstakels die zich tussen de zender en de ontvanger bevinden. Hierdoor kun je het spel vanuit vrijwel iedere positie in huis besturen, ongeacht de muren of de personen die zich tussen de controller en de GameCube bevinden. Je bent dus vrij om je achter de kast te verstoppen bij Eternal Darkness, van stoel naar stoel te springen bij Super Mario Sunshine, en Star Fox Adventures te besturen vanuit je achtertuin. 

Als bewezen pionier in ontwikkeling van hardware en software, is Nintendo wederom de eerste met een nieuwe verrijking in de wereld van de videogames. De WaveBird Controller is 10 Juni 2002 al in de VS gelanceerd, en werd daar meteen een doorslaand succes. Een vergelijkbaar enthousiaste ontvangst wordt verwacht in Europa.

Sinds de lancering op 3 mei zijn in Europa reeds een miljoen Nintendo GameCubes uitgezet. Met een onderscheidende reeks kwaliteitsspellen op stapel, waaronder enkele van de grootste namen in de wereld van interactief amusement, moet het beste echter nog komen. In de aanloop naar kerst zal Nintendo het ware potentieel van de Nintendo GameCube openbaren.

De WaveBird draadloze Controller lanceert op 22 november 2002 exclusief voor Nintendo GameCube.


Surf naar www.nintendo.nl voor actuele informatie over Nintendo