[Review] Geschreven door Arnold op 2005-04-28 21:13:44

Pokemon Dash

Toen Nintendo begon met het ontwikkelen van de Dual Screen, wisten ze dat ze voor de launch een spel moesten maken wat innovatief was en een goede franchise zou bevatten. In mijn ogen is dit met Pokémon Dash aardig gelukt, maar of het ook een goed spel is? Lees snel verder...

[img]http://www.m-gaming.nl/files/POkeDashLog.jpg border=1[/img]
Pokémon zorgt al sinds jaar en dag voor goed verkopen. Nintendo is toen waarschijnlijk gaan bedenken hoe ze de Dual Screen konden combineren met onze geel/rode vriend Pikachu. Het spel moest snel klaar kunnen zijn om gelanceerd te worden samen met de Dual Screen. Door deze wensen te mengen kom je tot een soort van racespel waarbij je verschillende Pokémon tegen elkaar laat rennen en door middel van checkpoints een course neerzet. De Pokémon die als eerste alle checkpoints gepasseerd is, heeft gewonnen. Simple as that! Gameplay Als je het spel opstart, krijg je gelijk de bekendste Pokémon op je touch-screen. Je kunt met je stylus bepaalde delen van Pikachu vast pakken en deze bewegen. Sommige mensen zullen dit wel herkennen uit een tech demo die getoond werd op de E3 van vorig jaar. Als je klaar bent met spelen, verschijnen er 2 ballonnetjes aan de zijde van Pikachu. Het linker balonnetje is voor single player en de rechter voor multiplayer. Je kiest een modus door met je stylus een van de ballonnen te laten knallen. Voor deze review heb ik alleen het linker ballonetje geknald en daarom zal ik dus alleen de single player mode behandelen.
[url=http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash005.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash005.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash004.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash004.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Zodra je begint is alles nog zeer onduidelijk, vandaar dat Nintendo zo slim was om een tutorial in het spel te verwerken. De tutorial maakt je wegwijs in de wereld van Pokémon Dash. Zoals je misschien weet, bestuur je Pikachu door je stylus over het touchscreen de gewenste richting op te bewegen. Ook bepaal je de snelheid van Pikachu door snel of langzaam te strijken. De wereld van Pokémon Dash bestaat net als de gewone wereld uit verschillende ondergronden. Zo is er gras, bos, moeras, water, vuur enzovoort. Elke ondergrond heeft een andere uitwerking op Pikachu. Zo kun je niet zo snel rennen door het bos en als je te lang in het moeras blijft, zal je verdrinken. Als je wilt zorgen dat een specifieke ondergrond geen vervelende uitwerkingen op je heeft, moet je op jacht gaan naar de power ups. Elke ondergrond heeft zijn eigen power up en deze zijn op vaste plaaten te vinden. Soms is het handig om eventjes een klein stukje om te lopen naar een power up om zo de weg een stuk sneller te kunnen volgen. Naast lopen zijn er ook nog twee andere manieren van verplaatsen. De eerste is door middel van Lapras. Je kunt namelijk niet over water rennnen. Daar heb je Lapras voor nodig. Hij zal op sommige plaatsen wachten tot je op zijn rug springt en het water gaat verkennen. De andere manier is vliegen met ballonnetjes op je rug. Ook deze ballonnen staan op vaste plaatsen in de wereld. Deze ballonnen kunnen je overal heen vervoeren, maar je kunt niet overal landen. Je kunt niet in zee of in het bos landen, en op harde ondergrond moet je voorzichtig landen. De races worden op verschillende courses gehouden. Deze courses zijn ondergebracht in verschillende cups. De cups bieden een grote variatie aan courses en je zult steeds eerst een cup moeten winnen, voordat je een andere cup kan doen. De moeilijkheidsgraad neemt ook toe naarmate je meer cups wint. Voor de rest is er nog een mogelijkheid om je eigen cup te creeëren door je GBA cassette van Pokémon in je DS te stoppen en 6 pokemon te kiezen.
[url=http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash003.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash003.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] [url=http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash002.jpg][img]http://www.m-gaming.nl/files/PokemonDash002.jpg border=0 height=150 width=100[/img][/url] Klik voor vergroting.
Graphics en Sound Het spel is technisch niet erg opvallend. De graphics zijn niet lelijk, maar ook zeker niet weerzingwekkend mooi. De hele wereld is zowat 2D, behalve wat wolkjes en rondvliegend zand en de Characters zijn 3D modellen. Hier had Nintendo wel wat leukers mee kunnen doen, net als het geluid. Het is allemaal wel leuk, maar toch is het net niet wat het moet zijn. Conclusie Meer valt er niet te vertellen! "Echt niet Arnold?" Nee echt niet. Dit is alles wat er te beleven valt met Pokémon Dash. Wat ik dus erg jammer vind, is dat dit spel echt maar 5 minuten fun brengt en totaal geen variatie. Het is wel een erg leuk concept en had een leuk spel kunnen zijn, maar door tijdsdruk hebben ze waarschijnlijk niet de moeite genomen om het spel verder door te ontwikkelen tot een volwaardig spel. Heel erg jammer, want het had een topper voor de Dual Screen kunnen zijn, die ook nog eens functioneel gebruik maakte van het touch-screen.

N1 Score: 5.5

+

-

Gekoppelde games

Pokémon Dash (Nintendo DS)