[Preview] Geschreven door Gary op 2006-11-14 23:08:02

Yoshi's Island 2

Enkele jaren terug kwam ik in aanraking met de Super Nintendo. Het grijze kastje uit begin jaren ’90 liet me spellen spelen zoals Super Mario World, Donkey Kong Country en Yoshi’s Island. Vooral die laatste vond ik erg tof. Terwijl iedereen Super Mario World aanwees als zijn of haar favoriet, stak ik m’n vinger juist uit naar het vervolg van dat spel. De omgeving, de personages, het verhaal, alles sprak me aan. Toen Nintendo tijdens haar persconferentie, begin mei van dit jaar, met trots drie nieuwe titels voor haar DS aankondigde, werd ik dan ook zéér enthousiast. Tussen Star Fox DS en Diddy Kong Racing stond het logo van Yoshi’s Island 2. Dat kon alleen maar betekenen dat we later dit jaar opnieuw aan de slag kunnen gaan met een stel dino's die een fetisj hebben voor besnorde baby's.

[img]http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland.jpg width=500[/img]
Yoshi’s Island 2 zal een ‘echt’ vervolg worden op het eerste deel dat jaren terug verscheen op de SNES. Geen onzin à la Yoshi Touch & Go dus, maar een platformer zoals je die gewend bent van het niveau Nintendo. Dat wordt dus eieren smijten, veel springen en baby’s redden: verpakt in een kleurrijke wereld vol vrolijke dinosaurussen die een tong hebben waar Gene Simmons nog wat van kan leren. Wat is er aan de hand in de wereld van groen, wit, geel, rood, blauw, zwart, roze en bruin? Vanuit het niets is er een zwevend eiland verschenen en zoals te verwachten brengt dat problemen met zich mee. Dagen na het verschijnen van het mysterieus stukje landschap, verdwijnen er tientallen kinderen. Wie erachter zit is niet bekend. Is het de PNVD, die na Nederland ook voet aan wal willen zetten op Yoshi’s territorium? Of is gewoon weer die duivelse Baby Bowser? Wie het ook mogen zijn, Yoshi trekt er samen met Baby Mario, Baby Peach en Baby Donkey Kong op uit, om erachter te komen wie de dader is.
[url=http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland2.jpg][img]http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland2.jpg width=225 border=0[/img][/url] [url=http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland1.jpg][img]http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland1.jpg width=225 border=0[/img][/url]
Ja, je leest het goed. Niet alleen Baby Mario, maar ook de kleutervormen van Peach en Donkey Kong gaan mee op avontuur in Yoshi’s Island 2. En dan komen we meteen aan bij een nieuwe feature die de gameplay van Island 2 een stuk innovatiever en moeilijker maakt. In Yoshi’s Island was je gewend dat je simpelweg wat moest springen en rennen om door levels heen te komen, in deel twee moeten de hersenen toch wat meer aan het werk worden gezet. Zo hebben Baby Mario, Baby Peach en Baby Donkey Kong allemaal hun eigen ‘skills’. Zo zorgt Baby Mario ervoor dat Yoshi sneller wordt, terwijl Peach je door de lucht laat zweven. De drie personages zullen gedurende het spel elkaar afwisselen wanneer het nodig is, om zo allerlei puzzels op te lossen die we nog niet eerder hebben gezien in het Mario universum. Het grote verschil met Yoshi's Island 2 en zijn voorganger is de kracht van de Nintendo DS (Lite). In plaats van één televisiescherm speel je nu op twee schermen, en dat zorgt er voor dat je vijanden en andere obstakels eerder ziet aankomen dan dat je gewend bent. Verder lijkt het erop dat Island 2 de andere functies van de Nintendo DS niet zal gebruiken, wat jammer is. Ook de grafische stijl van het spelletje zal niet revolutionair te noemen zijn. De bekende kleuren, tegenstanders en omgevingen van Yoshi’s Island en Yoshi Touch & Go worden namelijk ook gebruikt in dit nieuwe Yoshi spel.
[url=http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland3.jpg][img]http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland3.jpg width=225 border=0[/img][/url] [url=http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland4.jpg][img]http://www.gameqube.nl/files/yoshisisland4.jpg width=225 border=0[/img][/url]
Het ziet er naar uit dat Yoshi’s Island 2 een goed vervolg gaat worden op het klassieke Yoshi Island. De recepten die leiden tot een goede game zijn namelijk allemaal aanwezig: jofele kleurtjes, sterke gameplay, vrolijke geluiden en natuurlijk Super Mario en zijn vrienden. Het enige waar ik nog aan twijfel is of de ontwikkelaar van Yoshi’s Island 2 de recepten wel in de goede verhouding in de pan gooit, en dat ook op de juiste manier doet. Artoon, de ontwikkelaar van Yoshi’s Island 2, heeft zich namelijk nog niet echt weten te prijzen met spellen zoals Blinx 1, 2 en Yoshi's Universal Gravitation. Echter, de volgende uitspraak suggereert dat er nog genoeg hoop is voor Artoon en haar Yoshi's Island 2: “Live out of your imagination, not your history.” Zo, is me dat even een mooi, doordacht en filosofisch slot.

Gekoppelde games

Yoshi's Island DS (Nintendo DS)