[Review] Geschreven door Zapp-x op 2006-12-06 11:45:22

Touch Detective

Klaar om weer eens lekker old-school een "wijs-en-aanraak-avontuur" te spelen? Ik was er in elk geval wel klaar voor, lees hier wat ik van Touch Detective vind! Wijzen en klikken?! Iedereen dacht bij het ontwerp van de DS meteen aan de geweldige games die dankzij het touchscreen konden worden gemaakt. Vooral RTS en point-and-click-adventures werden uitermate geschikt geacht voor de DS. Echter bleef het bij beide genres angstvallig stil. Voor het point-and-click genre komt daar nu eindelijk verandering in met Touch Detective. Vroeger kwam er geregeld een point-and-click-adventure in de schappen te liggen. Games als Monkey Island, Myst en Day of the Tentacle zijn voorbeelden van point-and-click games die als warme broodjes over de toonbank gingen. Tegenwoordig zijn de games een beetje oubollig en zit er eigenlijk niemand meer op te wachten. Zo af en toe komt er nog een game uit in dat genre, maar meestal stellen die niet zoveel voor. Nu kunnen we eindelijk eens wijzen en klikken met de stylus!

[url=http://www.wiids.nl/files/TouchDetective1.jpg][img]http://www.wiids.nl/files/TouchDetective1.jpg border=0 height=400 [/img][/url] [url=http://www.wiids.nl/files/TouchDetective2.jpg][img]http://www.wiids.nl/files/TouchDetective2.jpg border=0 height=400 [/img][/url]
Er was eens... Het verhaal begint met de trieste melding dat de vader van Mackenzie is overleden, nu is het aan Mackenzie de taak om zijn detective bureau over te nemen. Mackenzie is echter nog maar een jong meisje, ze moet dus nog het een en ander leren. In Touch Detective is het de bedoeling dat je 4 zaken gaat oplossen, hierbij maak je enkel gebruik van je touch screen. In de game zal je de hele tijd gevolgd worden door je huisdier, Funghi. Verder speelt de ober, Cromwell, een vaderlijke rol in de game. Je begint de game door het aannemen van je eerste zaak, hierin wordt het al snel duidelijk dat je niet de enige detective bent in de game. Chloe bemoeit zich overal mee en denkt elke zaak met gemak op te lossen. Graphics & Sound De Graphics in de game zijn zeer goed, het geeft de game een mooi donker cartoony uiterlijk. Alles is overzichtelijk weergegeven op het touchscreen, het bovenste scherm wordt gebruikt om de gedachten van Mackenzie te tonen. Het geluid is niet nadrukkelijk aanwezig en helaas ook niet van hoge kwaliteit. De characters praten niet, hierdoor krijgen ze niet echt een eigen identiteit.
[url=http://www.wiids.nl/files/TouchDetective3.jpg][img]http://www.wiids.nl/files/TouchDetective3.jpg border=0 height=400 [/img][/url] [url=http://www.wiids.nl/files/TouchDetective4.jpg][img]http://www.wiids.nl/files/TouchDetective4.jpg border=0 height=400 [/img][/url]
Gameplay & Replay Het spel speelt redelijk goed, je moet bijna alles in de game uitvoeren door middel van de stylus. Onder op het touchscreen zit je inventory, hierdoor kun je meteen je items bekijken en ze gebruiken in de diverse ruimtes. De gameplay is echter vaak ook frustrerend, het is soms onmogelijk om een bepaald object te vinden, dit omdat er altijd te vaag gedaan wordt over de objecten. Verder zijn er touch-and-click-adventures waarbij een belangrijk object oplicht, zodat je weet dat je dit nodig hebt in je avontuur. Hierdoor ben je natuurlijk wel langer bezig in de game, maar het kan niet de bedoeling zijn om iemand tig keer dezelfde ruimtes te laten bezoeken omdat de omschrijving af en toe zo vaag is. De game bevat 4 verhalen en er zijn nog andere opties vrij te spelen. Verwacht echter niet dat je 20 uur met deze game bezig zult zijn. Oordeel Touch Detective is echt weer een game die erg leuk had kunnen worden, maar helaas niet echt de topgame is geworden waar we op gehoopt hadden. Voor echte point-and-click-adventure fans is het leuk om weer eens zo'n game te spelen, maar voor nieuwkomers in dit genre is dit niet echt de ideale kennismaking.

N1 Score: 6.8

+

-

Gekoppelde games

Touch Detective (Nintendo DS)