[Preview] Geschreven door Randy1 op 2003-11-19 01:31:35

Wario Ware GC

Zweetklauwtjes Wario Ware is, zonder twijfel, één van de, al niet dé origineelste game op de GBA. Eindelijk eens geen vervolg op een oude SNES game of, erger nog, poort van een oude SNES game, maar een game die je gewoon moest spelen om te snappen hoe goed 'ie was. Vooral de Japanners roken lekkerheid in de box van Wario Ware en in Japan vloog de game dan ook als hete sushi op een koude winterdag over de toonbank.

[img]"http://www.nintendo.co.jp/ngc/gzwj/strange/g05.jpg"[/img] Nintendo laat met Wario Ware zien dat ze ouderwets leuke games maken...met nadruk op ouderwets...
Dus verassend dat Nintendo de game ook op de GameCube uitbrengt is het natuurlijk niet. Nintendo zag zelf hoe Wario Ware als een Pokémon game de charts domineerde en op een langverwachte persconferentie was het dan zover; naast Donkey Kong(a) voor de 'Cube, werd ook een 'Cubeversie van Wario Ware aangekondigt... Maar hoe zit dat dan in z'n werking...zal die overgang van pocket naar console nog steeds dezelfde opgewonden zweetklauwtjes opleveren als voorheen? Bekende smoeltjes Wario Ware GC richt zich, anders dan haar GBA-zusje, op multiplayer gaming. Ook dit is niets verassends, aangezien Nintendo de laatste maanden wel meerdere games uitbrengt die echt bedoeld zijn voor meerdere spelers (zie Mario Party 5, Mario Kart met LAN, F-Zero GX, Kirby Air Ride en in de toekomst Donkey Konga, om maar wat voorbeelden te noemen). Alhoewel dus eigelijk de hele doelgroep is veranderd, is de game qua ''wereldje/verhaal'' eigelijk hetzelfde.
[img]"http://www.nintendo.co.jp/ngc/gzwj/others/g02.jpg"[/img] Zo ziet Richard's dagboek er van binnen uit.
Je moet deze keer namelijk kiezen uit een character voordat je begint te spelen. Deze characters zullen al bekendheid hebben bij de mensen die de GBA-versie hebben gespeeld, je hebt dus natuurlijk Wario, de man waar deze game om draait, Jimmy T, de high-tech-snufjes liefende disco-dogg en ga zo maar even door. Grafisch, zowel in de menu's als in-game, ziet alles er ook zo uit als in de GBA-versie...wel opgepoetst natuurlijk. Ook de singleplayer mode staat zowat 100% gelijk aan die van de GBA-versie. Al is de aandacht op deze mode verminderd. Singleplayer lijkt nu meer als ''oefening'' voor de multiplayer sessies te werken, niet meer als echte storymode zoals bij de GBA-versie het verhaal was. Met andere woorden...op naar de multiplayer... Eindelijk zijn we er; de multiplayer mode! De kracht van Wario Ware GC is, tadaa, de multiplayer mode. De GBA-versie kende al veel minigames (die alleen voor de singleplayer waren), maar natuurlijk past er veel meer op een Cube-disc dan op zo'n GBA-cardridge en daar maakt Nintendo dus ook gebruik van!
[img]"http://www.nintendo.co.jp/ngc/gzwj/all_play/1con/g03.jpg"[/img] Tatjana bereikt met haar Tai-Bo lessen zelfs het midden-oosten...sterker nog; het is een vaste trainingsessie in terroristenkampen.
Zo zul je natuurlijk starten met gigantisch veel minigames (waar de Wario Ware games natuurlijk om draaien) in het begin, maar je zult helemaal gaan spacen van de hoeveelheid die je kunt unlocken. Het multiplayer geheelte geeft natuurlijk ook veel variatie. Zo zul je alle minigames in verschillende multiplayer modes kunnen spelen. Neem bijvoorbeeld de mode waarin 1 speler de minigames moet proberen succesvol te doorstaan, terwijl speler 2 zijn character als ''zichtsblokkade'' door het beeldscherm kan bewegen zodat de andere speler tierewiet word van de blokkering van zicht in het speelveld. Of wat dacht je van een gekke mode waarin je de minigame moet spelen terwijl je een bepaalde handicap toepast op jezelf? In deze mode trek je een kaart (in de game) waarop staat dat je, bijvoorbeeld, moet gaan staan terwijl je deze minigame speelt, of dat je een oog moet sluiten, of zoiets dergelijks. Wario Ware GC is duidelijk een game die 100% bedoeld is voor party-people. De meest logische vergelijking van interactiviteit in een game lijkt me toch de Eye-Toy. The End Dus wat is Wario Ware GC nou precies? Nou...een GameCube-versie van de GBA-versie, die dankzij geheel nieuwe multiplayer features een leuke en verslavende party-game gaat worden waarmee je vele uren plezier gaat beleven, zolang je vrienden om je heen hebt die mee willen doen.
[img]"http://www.nintendo.co.jp/ngc/gzwj/all_play/jimmy/g02.jpg"[/img] Ah jakkie, Wario Ware is stiekem een game gebaseerd op een film; Saturday Night Fever...nie' kopen dus, die baggerzooi...
Met andere woorden, koop deze als je een game zoekt als Mario Party 5, maar Mario Party 4 al hebt. Dit zeg ik natuurlijk onder voorbehoud, want als de game hier uitkomt zal dat ergens in 2004 zijn...en mijn mening veranderd nogal eens. Check rond de release terug voor meer details over Wario Ware. Check voor meer info over Wario Ware de Review van de GBA versie HIER

Gekoppelde games

Wario Ware Inc. Mega Party Game$ (Nintendo GameCube)