[Review] Geschreven door Marcel op 2008-05-28 12:13:00

LostWinds

Een klein jochie genaamd Toku is verdwaald in een grot op het eiland Mistralis. In zijn zoektocht naar een uitgang ontdekt hij een wervelend avontuur!

[img]files/654LostWinds1.jpg[/img]
Een licht briesje De game LostWinds is losjes gebaseerd op Kirby’s Power Paintbrush. Het spel waarin je lijntjes moest tekenen om Kirby door diverse werelden heen te loodsen. In tegenstelling tot Kirby is Toku niet rond waardoor hij wel vrolijk door de wereld heen kan wandelen. Je bestuurt hem met de analog stick van de Nunchuck door een 2D wereld die met imposante 3D graphics is vormgegeven en als hij iets tegen komt dat interessant is kun je het oppakken met de Z knop. Een weinig spectaculaire game zul je denken, maar schijn bedriegt. Al snel vindt Toku een steen met speciale windkrachten. Deze steen genaamd Enrill bestuur je met de Wii remote. De cursor op het scherm stelt je in staat om lijnen te trekken en in combinatie met de A knop stuur je Toku de lucht in. De wereld reageert op de krachten van Enrill. Je kunt bijvoorbeeld stenen omhoog gooien en op knoppen leggen of water over verdorde planten heen spetteren. De game bestaat uit een combinatie van platformactie en simpele puzzeltjes waarbij je Enrill moet gebruiken. De fijne luchtige presentatie maakt de game een genot om naar te kijken. Alles reageert op de bewegingen van de wind. Je kunt bijvoorbeeld plantjes laten bewegen of windmolens laten draaien. Zo nu en dan komt Toku een groepje vijanden tegen dat je met wat snel digitaal tekenwerk tegen de muren aan kunt gooien. De gameplay elementen zijn goed doordacht en als je verdwaalt weet een behulpzame dorpsbewoner wel waar je naartoe moet.
[img]files/654LostWinds3.jpg[/img]
Een windvlaag Het land wordt geteisterd door een kwade geest die is ontsnapt. Het is aan Toku om samen met Enrill krachten te vinden om de kwade geest en zijn monsters te verslaan. Iedere nieuwe kracht geeft je extra mogelijkheden om je omgeving te benutten. Je kunt later in het spel vlammen een andere kant opsturen of stenen rondspinnen en tegen deuren aan knallen. De game zit boordevol optionele uitdagingen die je belonen met kleine beeldjes. Een complete verzameling levert uiteraard een leuke bonus op. De game heeft in tegenstelling tot andere platformachtige games geen andere prullaria als nootjes, muntjes of bananen. Het is vooral een ontspannen ervaring met aparte muziekklanken en fijne geluidseffecten zoals het suizen van de wind. Aan de ene kant heb ik me erg vermaakt met LostWinds aan de andere kant is drie uur speelduur wel wat aan de korte kant. De game is niet ontzettend moeilijk maar bevat toch een aantal onlogische puzzels. Een ander nadeel is het gebrek van een kaart of ander navigatiemiddel aangezien sommige grotten vrij complex ontworpen zijn. De wereld oogt mooi maar kent maar weinig variatie. Je begeeft je of in groene veldjes of in donkere grotten.
[img]files/654LostWinds8.jpg[/img]
Conclusie De game LostWinds biedt een uur of drie speelplezier. Het is vooral de unieke presentatie en de fijne rustgevende stijl die het spel zijn waarde geeft. De game is niet ontzettend moeilijk, maar je zult toch af en toe achter je oren krabben of gedesoriënteerd raken. Al met al maakt de game goed gebruik van de Wii pointer en biedt het spel waar voor je geld…of beter gezegd Wii Points.

N1 Score: 8

+

-

Gekoppelde games

LostWinds (WiiWare)