[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2010-11-22 23:27:06

Xenoblade mogelijk niet naar het Westen

Xenoblade verschijnt mogelijk niet in de Verenigde Staten en Europa. De Amerikaanse en Europese Wii-fans hebben vaak Nintendo-games aan hun neus voorbij zien gaan. De action-game Zangeki No REGINLEIV verscheen niet buiten Japan en Disaster: Day of Crisis verscheen alleen in Japan en Europa en niet in Amerika. Nintendo bracht afgelopen lente Xenoblade uit in Japan. De game werd ooit aangekondigd in de Verenigde Staten onder de naam Monado: Beginning of the World. Na de onthulling bleef het angstvallig stil en kreeg Monado een nieuwe naam, namelijk Xenoblade.

De Amerikaanse game-journalisten blijken weinig interesse te hebben in de titel. Alleen Chris Kohler van Wired vroeg begin dit jaar om opheldering over een release buiten Japan, maar Nintendo zei nog geen concrete plannen te hebben. Nu lijkt het erop dat Xenoblade niet verschijnt in Europa of de Verenigde Staten. Nintendo heeft namelijk geen informatie over Xenoblade op haar Amerikaanse website staan en men heeft nu zelfs de oorspronkelijke Monado pagina's opgeheven. Het was genoeg reden voor de fans om Nintendo of America te mailen met scherpe vragen, maar ze kregen geen duidelijk antwoord. Nintendo geeft aan dat het soms beter is om een spel niet buiten Japan uit te brengen, omdat er in het Westen geen markt is voor typisch Japanse producten. Men voegt daaraan toe dat sommige games, zoals Advance Wars en Fire Emblem, alsnog later uitgebracht zijn in het Westen. Nintendo of Europe heeft nog niets laten weten over Xenoblade, maar er bestaat een kleine kans dat de game, net zoals bij Disaster: Day of Crisis dat het geval was, wel naar Europa komt en niet naar Amerika. Nu kan Disaster: Day of Crisis ook een reden zijn voor Nintendo om Xenoblade juist niet uit te brengen. De eerst genoemde titel bleek een flop en door de tegenvallende verkoopcijfers besloot Nintendo of America om Disaster: Day of Crisis niet uit brengen.

De respons en acties van Nintendo of America zijn opmerkelijk, want Nintendo-baas Satoru Iwata gaf eerder aan dat hij de software line-up van de Nintendo DS juist wilde aansterken met titels die voorheen alleen in Japan uitgegeven zijn. Men ging er vanuit dat Iwata een soortgelijke strategie op de Wii zou toepassen.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles (Wii)