[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2011-01-26 12:20:00

Team Ninja haalt uit naar Super Street Fighter IV 3D Edition

Team Ninja en Capcom zetten de Nintendo 3DS in vuur en vlam met fighting games, maar welke is de beste? Team Ninja producer Yosuke Yayashi is niet onder de indruk van Super Street Fighter IV 3D Edition. Hij zegt dat de game limitaties heeft in vergelijking met zijn eigen Dead or Alive Dimensions(vertaald):

"Street Fighter is een 2D fighting-game en Dead or Alive is een 3D fighting-game. Capcom is gelimiteerd met Street Fighter. Met onze 3D fighting game hebben we veel meer mogelijkheden en het spel sluit natuurlijker aan op de Nintendo 3DS."

Met de uitspraak doelt Hayashi op het feit dat je in Dead or Alive-spellen om de tegenstander heen kunt lopen om hen bijvoorbeeld van achteren aan te vallen. Een feature die Soul Calibur games ook hebben, maar Street Fighter niet. De twee titels hebben verschillende StreetPass functies. In Super Street Fighter IV 3D Edition voeren twee figurines automatisch een gevecht uit wanneer je iemand passeert die een Nintendo 3DS bij zich heeft met de StreetPass-functie van Super Street Fighter IV 3D Edition (de Nintendo 3DS hoeft niet aan te staan). Dead or Alive Dimensions heeft een avatar die de eigenschappen en mogelijkheden van de speler in kwestie bij zich draagt. Als je iemand tegenkomt die ook Dead or Alive Dimensions-StreetPass op zijn Nintendo 3DS heeft staan (de Nintendo 3DS hoeft niet aan te staan), dan wordt de avatar van de andere speler automatisch gedownload en omgezet in een challenge. Hayashi vindt dat zijn game ook qua StreetPass-functies beter uit de verf komt (vertaald):
"Super Street Fighter IV 3D Edition heeft een figurine battle. We (Capcom/Team Ninja) behoren allebei tot het fighting game genre, maar de figurines vechten niet!"

[img]http://www.n1ntendo.nl/publicfiles/games/3014-Dead-or-Alive-Dimensions/3DS/dead_or_alive_dimensions_16.JPG[/img]

Gekoppelde games

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Nintendo 3DS)

Dead or Alive Dimensions (Nintendo 3DS)