[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2011-02-01 11:56:00

Super Street Fighter IV 3D Edition StreetPass uitgelegd

Capcom verschaft eindelijk duidelijkheid over de StreetPass van Super Street Fighter IV 3D Edition Een belangrijke feature die Super Street Fighter IV 3D Edition uniek maakt tegenover de eerder verschenen console versies is de StreetPass-functionaliteit van de Nintendo 3DS. Wanneer je een Super Street Fighter IV 3D Edition StreetPass op je Nintendo 3DS hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot de nieuwe feature. De werking is vergelijkbaar met de zogenaamde tag-modes van diverse Nintendo DS-spellen. Wanneer je een Nintendo 3DS bij je hebt in standby mode en je een andere Nintendo 3DS bezitter passeert dan zal de 'slapende' Nintendo 3DS hardware allerlei gegevens uitwisselen. In Super Street Fighter IV 3D Edition ontaardt dit zich in een gesimuleerde battle tussen twee digitale Super Street Fighter IV Figures.

De eerste stap is het verkrijgen van Figures. Je krijgt na ieder gevecht in Super Street Fighter IV 3D Edition zogenaamde Figure Points als beloning. Je kunt vervolgens met de Figure Slots-gokmachine spelen om Figurines bij te winnen. Het is daarnaast mogelijk om de zogenaamde Game Coins van de Nintendo 3DS in te wisselen voor Figure Points. De Game Coins krijg je van de ingebouwde Nintendo 3DS stappenteller die na een x-aantal stappen de speler beloont met Game Coins. Nintendo hoopt dat gamers op die manier ook buitenshuis met de Nintendo 3DS aan de slag gaan. Je kunt de verzamelde Figures draadloos ruilen met andere spelers. Bovendien kun je je verzamelde figuurtjes bekijken in het Figure Album.

Ieder Super Street Fighter IV 3D Edition personage heeft zeven versies. Het is nog niet bekend of de versies grafisch verschillen. De onderverdeling lijkt voornamelijk gebaseerd te zijn op het level van je figuurtje. Met minimaal vijf figures kun je meedoen aan de Simulation Battles. Je mag zelf selecteren welke figures de strijd aan gaan wanneer je een andere Nintendo 3DS bezitter passeert. Het is niet mogelijk om vijf van de allersterkste level-7 figures in te zetten. Je bent gelimiteerd tot een groep figurines die bij elkaar opgeteld niet hoger zijn dan level 20. Je mag wel de mogelijkheden en krachten van je figurines aanpassen door extra ervaringspunten toe te kennen aan verschillende eigenschappen, zoals aanval en verdediging.

Gekoppelde games

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Nintendo 3DS)