[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2011-02-07 23:52:00

Ono biedt excuses aan voor Nintendo vs. Capcom-speculatie

Yoshinori Ono biedt zijn excuses aan voor de uit de hand gelopen speculatie. Yoshinori Ono, de producer van Super Street Fighter IV 3D Edition kreeg op het Nintendo 3DS-event in Amsterdam tijdens een roundtable-sessie de vraag of hij er over na had gedacht om Nintendo-personages in Super Street Fighter IV 3D Edition te gebruiken en of hij eventueel interesse had om Nintendo-characters toe te voegen aan toekomstige Street Fighter-games. Wij zaten in de betreffende zaal en deden hier bericht van in de Super Street Fighter IV 3D Edition roundtable-special. De enigszins onschuldige vraag kreeg een eigen leven toen Ono de journalist vertelde dat hij wel oren had naar een Nintendo vs. Capcom game. Ono zei tegen de pers dat we het idee moesten voorleggen aan Masahiro Sakurai van Nintendo, de bedenker en director van de Super Smash Bros. franchise. Het verzoek van Ono was niet serieus bedoeld, maar talloze journalisten vroegen via Twitter aan Sakurai en Ono of men inderdaad samenwerkte. Ono bezocht vandaag IGN en men vroeg direct of Ono al werkte aan Nintendo vs. Capcom. De redactie van IGN kreeg een opvallend antwoord(vertaald):

"Ik vond het een interessant idee, maar op het internet veranderde dat schijnbaar in een bevestiging dat ik het aan het maken was! Ik heb momenteeel geen plannen om het te maken."
Ono acht het niet realistisch dat Nintendo vs. Capcom er ooit komt en concrete plannen zijn er niet (vertaald):
"Ik denk dat alles mogelijk is, maar erg onwaarschijnlijk is de beste manier om het te beschrijven."
Yoshinori Ono maakt er een sport van om gamers blij te maken met een dode mus. Zo vroeg hij op de afgelopen E3 aan iedereen die een nieuwe Darkstalkers game wilde om geld tevoorschijn te halen. Hij kon op die manier bewijzen aan de directie van Capcom dat een dergelijke game zou verkopen. Het Nintendo vs. Capcom-gerucht bereikte echter niet alleen de directie van Capcom, maar ook die van Nintendo en Ono ging onlangs op bezoek bij Iwata om zijn excuses aan te bieden (vertaald):
"Ik moest naar Nintendo's president Satoru Iwata om mijn excuses aan te bieden voor alle commotie, omdat het allemaal uit de hand gelopen was. Wie weet leidt ons gesprek ooit tot het begin voor een dergelijk project of het eindigt met ons twee in een hondenhok. De tijd zal het leren!"
Met deze uitspraken van Yoshinori Ono lijkt Nintendo vs. Capcom in ieder geval voorlopig van de baan.

Gekoppelde games

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Nintendo 3DS)