[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2011-02-14 17:45:00

Ono vergelijkt Nintendo 3DS launch met Dreamcast launch

Yoshinori Ono, de producer van Street Fighter IV: 3D Edition heeft grote verwachtingen van de Nintendo 3DS. Capcom's Yoshinori Ono sprak onlangs met EDGE en het magazine wilde weten waarom Ono zich focust op de Nintendo 3DS. Hij gaf een opvallend antwoord (vertaald):

"Ten eerste zijn we in Nintendo land. Daarnaast heb ik bij de Nintendo 3DS hetzelfde gevoel als dat ik destijds bij de lancering van de Dreamcast had, want voor een ontwikkelaar zijn het hele toffe machines."
Het is niet te hopen dat de toekomst van de Nintendo 3DS inderdaad vergelijkbaar is met het verleden van de Dreamcast. SEGA's console was weliswaar zijn tijd ver vooruit, maar verkocht slecht en kon het niet opnemen tegen de PlayStation 2. De productie van de Dreamcast werd na twee jaar stopgezet en met het einde van de console werd SEGA een third-party software ontwikkelaar.

Yoshinori Ono en de andere ontwikkelaars van Capcom zijn momenteel bezig om alle ins en outs van de Nintendo 3DS hardware op een rijtje te krijgen. Ono verwacht dat het systeem veel meer te bieden heeft (vertaald):
"We zijn bij Capcom gefascineerd door de Nintendo 3DS en we zijn het systeem op dit moment aan het doorgronden en er valt nog heel veel te ontdekken. De Nintendo 3DS heeft nog veel meer te bieden."
De toekomst zal uitwijzen of Capcom inderdaad meer uit de Nintendo 3DS weet te halen. In ieder geval heeft men voor de lancering van de Nintendo 3DS Super Street Fighter IV: 3D Edition klaarstaan.

Gekoppelde games

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Nintendo 3DS)