[Media] Geschreven door Quint op 2011-02-20 15:13:00

Nieuwe info, screens en video's van Super Street Fighter IV: 3D Edition

Super Street Fighter IV: 3D Edition toont zich nu de lancering van de Nintendo 3DS steeds meer. Super Street Fighter IV: 3D Edition ligt op 25 maart samen met de Nintendo 3DS in de winkels. Producer Yoshinori Ono zei onlangs in een interview dat Super Street Fighter IV: 3D Edition de mooiste graphics kent op een handheld tot nu toe met speciaal getunede shaders en effecten. Volgens hem hebben ontwikkelaars die kritiek hebben op de Nintendo 3DS, Super Street Fighter IV: 3D Edition of de twee Resident Evil-games nog nooit gezien of gespeeld en daarom moeten ze volgens hem maar van hun luie kont afkomen, goede games gaan maken en stoppen met zeuren. Gedurfde woorden van de Japanner, maar hij meent er elk woord van. Ter navolging van deze producer-rant werden ook een aantal nieuwe details omtrent Super Street Fighter IV: 3D edition vrijgegeven: • De optie 'Channel Live' laat je lokale matches bekijken. 'Channel Live' is te bereiken via het Versus-menu. In totaal kunnen zes spelers tegelijkertijd naar één wedstrijd kijken. Je kunt hierbij als kijker wisselen tussen standaard en 3D-view terwijl je de wedstrijd kijkt.

• 3D Versus is de naam voor de Versus mode waarin je spelers tegen zult komen die hun wedstrijden via het 3D-standpunt spelen. Dit 3D-standpunt is het standpunt waarbij de vechters schuin van elkaar afstaan in tegenstelling tot het zijwaartse standpunt. De 3D Versus-spelers kunnen ook deelnemen in wedstrijden van normale Versus-players, maar andersom zal mogelijk niet gaan. Het woordje 'mogelijk' wordt hier gebruikt, omdat dit niet officieel bekend is gemaakt door Capcom. Echter, het zou anders onverklaarbaar zijn waarom de 3D Versus mode een aparte naam kent met een eigen logo.

• Je kunt de laatste informatie omtrent Super Street Fighter IV: 3D Edition binnenhalen via SpotPass. Wat dit precies inhoudt, is niet bekend. • Super Street Fighter IV: 3D Edition kent een achievementsysteem door middel van medals. Medals kunnen behaald worden door aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zoals het winnen van een X-aantal wedstrijden achter elkaar. Je kunt de medals bekijken in de Medal List, welke toegankelijk is vanaf het player data-scherm.

• Op het touchscreen zijn vier knoppen te vinden. Je kunt als speler zelf bepalen welke aanval je op welke knop zet. Vervolgens wordt met een druk op die knop de betreffende aanval uitgevoerd, zonder dat je daarbij de lastige knoppencombinatie hoeft te gebruiken. Op deze manier wordt het zelfs mogelijk hele vreemde combinaties te maken, zoals de charge-based move Sonic Boom terwijl je loopt op één knop. Echter, niet alleen het touchscreen is aan te passen, je kunt ook de normale knoppencombinaties eventueel aanpassen. Zo is het mogelijk om bepaalde knoppencombinaties in te stellen voor throws, taunts, special moves en andere zaken. Dit kun je allemaal doen in de Controls-sectie, waar je ook de optie auto-guard kunt instellen.

Met deze nieuwe info met bijbehorende beelden is ook de achterkant van het Amerikaanse doosje van Super Street Fighter IV: 3D Edition verschenen, samen met wat off-screen gameplay-video's:

Gekoppelde games

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Nintendo 3DS)