[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2011-04-12 18:09:00

Super Street Fighter IV: 3D Edition één miljoen keer verscheept

Capcom heeft het goed gedaan op de Nintendo 3DS. De beste game bij de launch van de Nintendo 3DS twee weken geleden is volgens ons zonder twijfel Super Street Fighter IV: 3D Edition. De game scoorde bij ons een 9,3 en veel Nintendo 3DS-bezitters hebben bij de launch voor deze game gekozen. Dat blijkt ook vandaag uit het persbericht van Capcom. De game is één miljoen keer verscheept naar de winkeliers. Let wel op dat dit nog niet de verkochte exemplaren aan consumenten zijn. Hieronder kun je het complete persbericht nalezen.

Capcom Co., Ltd. (Capcom) is verheugd om te kunnen melden dat “Super Street Fighter IV 3D Edition' voor de Nintendo 3DS wereldwijd een miljoen keer is verscheept.

“Super Street Fighter IV 3D Edition' voegt een wezenlijk 3D diepte-effect en perspectief toe, een volledig uitgerust online wedstrijdkoppelsysteem, de mogelijkheid om tegen andere 3DS eigenaren te spelen met een enkele Game Card en meer nieuwe inhoud voor een verfrissende, complete ervaring. Spelers kunnen ook het touchscreen van het systeem gebruiken om hun personage te bedienen om beginnende spelers te voorzien van een simpele manier van besturing om van de actie te genieten. Deze toevoegingen, alleen mogelijk op het Nintendo 3DS systeem, hebben veel lof mogen ontvangen van gebruikers en hebben succesvol het publiek voor onze vechtspellen laten groeien. Door zowel nieuwe fans als trouwe fans van de serie aan te spreken waren we in staat om de grens van een miljoen exemplaren voor deze titel te behalen.

“Street Fighter' werd voor de eerste keer uitgegeven in arcadehallen in 1987. Het vervolg kwam in 1991 door het ongekende succes van “Street Fighter II' en vanaf 12 april 2011 zijn er wereldwijd van de serie als geheel meer dan 31 miljoen exemplaren voor thuisconsoles verscheept. Het innovatieve gevechtssysteem van “Street Fighter' heeft bijgedragen aan het vestigen van het vechtspelgenre.

Capcom heeft aangekondigd dat momenteel meerdere titels in ontwikkeling zijn voor de Nintendo 3DS, inclusief “Resident Evil The Mercenaries 3D', “Resident Evil Revelations' en “Mega Man Legends 3'.

Zoals altijd zullen wij bij Capcom doorgaan met het vervolgen van onze “Enkelvoudige inhoud, meervoudige bruikbaarheid'-strategie door vooruitgangen te boeken op nieuwe hardware om verkopen te maximaliseren, terwijl het uiterste uit onze merken gehaald wordt om de maximale hoeveelheid voldoening te geven aan een zo’n groot mogelijk aantal van onze gebruikers.

Gekoppelde games

Super Street Fighter IV: 3D Edition (Nintendo 3DS)