[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2011-10-10 22:02:00

Shigeru Miyamoto zal ontwikkeling Zelda Wii U persoonlijk begeleiden

Shigeru Miyamoto is van plan om de ontwikkeling van The Legend of Zelda Wii U zelf te leiden. Shigeru Miyamoto heeft sinds de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Ocarina of Time een passieve rol gespeeld bij het maken van nieuwe The Legend of Zelda-games. Hij fungeerde als co-producer voor onder andere The Legend of Zelda: Majora's Mask en The Legend of Zelda: The Wind Waker en had hierdoor minder invloed op de invulling van de inhoud en de gameplay van de games. Het aanstellen van nieuwe directors voor de The Legend of Zelda-serie heeft niet altijd positief uitgepakt. Eiji Aonuma maakte samen met Yoshiaki Koizumi in die rol een aantal geprezen titels, zoals The Legend of Zelda: Majora's Mask en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Uiteindelijk besloot Koizumi om verder te werken aan Super Mario in de vorm van de Super Mario Galaxy-games. Nintendo promoveerde vervolgens de scenario schrijver van The Legend of Zelda: Majora's Mask en The Legend of Zelda: The Wind Waker, Mitsuhiro Takano, tot director van de The Legend of Zelda-game die uiteindelijk zou uitgroeien tot The Legend of Zelda: Twilight Princess. Na veel problemen werd Takano gedegradeerd tot cinema scene director en nam Eiji Aonuma het heft in eigen hand om als director The Legend of Zelda: Twilight Princess af te ronden. De ontwikkeling van The Legend of Zelda: Skyward Sword werd over gelaten aan Capcom-veteraan Hidemaro Fujibayashi. Fujibayashi werkte onder andere aan The Legend of Zelda: Oracle of Ages/Seasons en The Legend of Zelda: Minish Cap als director.

Nintendo toonde op de afgelopen E3 een interactieve The Legend of Zelda HD Experience Demo als illustratie voor de next-gen mogelijkheden.

Ondanks dat Miyamoto veel lof heeft uitgesproken over het vernieuwde The Legend of Zelda-team wil hij meer betrokken zijn bij de ontwikkeling van The Legend of Zelda voor de Wii U. Na afloop van het The Legend of Zelda 25th Anniversary Concert eerder vandaag in Tokyo sprak hij volgens de Franse website Puissance-Nintendo het publiek toe en zei hij dat hij persoonlijk wil zorgen voor de next-generation titel. De vraag is nu of Shigeru Miyamoto zelf als full-time director gaat werken en zijn huidige management taken aan iemand anders overlaat of dat hij de ontwikkeling van The Legend of Zelda voor de Wii U op een andere manier wil gaan begeleiden. We hebben in ieder geval opnieuw een bevestiging gekregen dat een next-gen The Legend of Zelda bij Nintendo hoog op de agenda staat.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)