[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2012-01-27 10:11:00

Nintendo kondigt nieuwe 2D Mario-game aan voor Nintendo 3DS

Een nieuwe 2D Mario-game is onderweg. In de presentatie van de financiƫle cijfers van het afgelopen kwartaal heeft Nintendo-president Satoru Iwata meer plannen bekend gemaakt voor de toekomst. Een belangrijk onderdeel van deze presentatie was de Nintendo 3DS en Nintendo's poging om een constante stroom aan kwaliteitstitels te leveren, zonder langdurige pauzes. Naast titels als Paper Mario, Luigi's Mansion 2 en Animal Crossing, liet Nintendo weten dat ze bezig zijn met een nieuwe 2D Super Mario-game voor de Nintendo 3DS. Iwata zei daarover het volgende (vertaald):

"Alhoewel we hier nog geen logo hebben, zijn we van plan een compleet nieuwe 2D side-scrolling Super Mario-game uit te brengen voor de Nintendo 3DS in het volgende fiscale jaar."
Het volgende fiscale jaar begint op 1 april 2012 en loopt tot en met 31 maart 2013. Binnen deze periode kunnen we een nieuwe grote Mario-platformtitel verwachten voor de Nintendo 3DS. Wellicht dat Nintendo meer over deze game zal onthullen op de komende E3, die plaatsvindt van 5 tot en met 7 juni.

Gekoppelde games

New Super Mario Bros. 2 (Nintendo 3DS)