[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2012-04-04 00:02:00

Ubisoft wil de nummer één Wii U third party-publisher zijn

Ubisoft blijft één van Nintendo's meest enthousiaste third party partners. In een interview met Gamasutra laat Tony Key, de Vice President van Sales en Marketing van Ubisoft, weten dat men nog steeds volledig vertrouwen heeft in de Wii U. Ubisoft zal de console direct ondersteunen met meerdere launch-games en heeft diverse unieke Wii U-projecten in ontwikkeling. Zo staan er een Wii U-versie van Assassin's Creed 3, Ghost Recon: Online, een nieuwe Sport-titel en de exclusieve shooter Killer Freaks From Outer Space op het programma (vertaald):

"We hebben grootse plannen voor de Wii U. Ons doel is om de nummer één third party publisher te worden, net zoals we dat waren voor Kinect en de Nintendo 3DS."

De goede samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft levert het Franse bedrijf volgens Key enkele privileges op (vertaald):
"We zijn altijd al close geweest met Nintendo, dus ik durf te beweren dat we voorrang kregen bij het bemachtigen van de devkits. Ik zeg niet dat we ze eerder kregen dan alle anderen, maar ik denk wel dat we de devkits in een vroeg stadium kregen."
Het geheim achter de snelle reactie van Ubisoft bij de lancering van nieuwe hardware is volgens Tony Key de eigen experimenten die Ubisoft uitvoert nog voor men nieuwe hardware onder ogen krijgt (vertaald):
"We hebben altijd veel interesse in nieuwe hardware. We proberen uit te vinden wat de console-bouwers gaan doen met hun nieuwe platform en daarbij stellen we de vraag: wat gaat het waarschijnlijk worden en wat zullen ongeveer de specificaties zijn?

Als we uiteindelijk de devkit of specificaties krijgen dan hopen we dat we goed gegokt hebben. Om een voorbeeld te geven: we werkten al een lange tijd met camera's voordat de Kinect SDK verscheen en daardoor hadden we al meerdere ideeën. Het gaf ons een voorsprong met Kinect. We hebben een aantal hele slimme technische jongens die een goed idee hebben over wat er mogelijk is en wat niet.

Als je geluk hebt dan heb je tegen de tijd dat je een devkit krijgt al tijd gehad om iets goeds op te bouwen, want wanneer de devkits verschijnen, is er meestal niet genoeg tijd meer om een volledige game te bouwen. Je kunt maar beter ideeën hebben voordat de devkits op de stoep staan!"
Voor de Wii U en andere nieuwe consoles is online-ondersteuning volgens Ubisoft een belangrijk speerpunt (vertaald):
"Het zou geweldig zijn als iedereen zijn console aangesloten heeft op het internet, want dan kunnen we heel veel coole dingen doen!

Eén van onze grootse frustraties als we games maken is dat we ideeën moeten laten schieten die een online-connectie vereisen, omdat we anders een groot gedeelte van de gamers zonder online-connectie buitensluiten."

Met online-ondersteuning en HD-graphics lijkt de Wii U alles aan boord te hebben om van de support van Ubisoft gegarandeerd te zijn. Laten we hopen dat Ubisoft haar beste Wii-projecten, zoals Red Steel 2, kan overtreffen of dat men ook op de Wii U verrassend uit de hoek komt, zoals dat eerder met de Nintendo 3DS-lancering gebeurde in de vorm van Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars.

Gekoppelde games

Tom Clancy's Ghost Recon: Online (Wii U)

Assassin's Creed III (Wii U)

ZombiU (Wii U)