[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2012-04-20 11:30:00

Geen RPG-elementen in Mario Tennis Open

Nintendo laat weten waarom de nieuwste Mario Tennis-game geen RPG-elementen kent. De handheld-versies van voorgaande Mario Tennis-games kenden in de singleplayer een aantal RPG-elementen. Dit was uniek voor deze versies, zodat deze meer een singleplayer ervaring werden dan de grote broers op de thuisconsoles. Voor de nieuwe aankomende Mario Tennis-game voor de Nintendo 3DS, Mario Tennis Open, is deze RPG-mode echter niet aanwezig. In een interview met Nintendo Power liet producer Hiroyuki Takahashi weten wat hier de reden van is (vertaald):

"Hoewel deze versie [Mario Tennis Open] voor een handheld-systeem gemaakt is, behandelen we hem als een console titel. Met aspecten zoals Download Play en online wedstrijden die door de hardware mogelijk gemaakt worden, heeft de game meer kenmerken die gelijk zijn aan consolegames. 

Een andere reden is dat de game Mii-personages bevat, naast de aanwezige personages uit de Mario-familie. Deze Mii-personages zijn lastig te verwerken in een RPG-scenario. Het voelde niet goed om de al aanwezige Mii-personages in een origineel verhaal te plaatsen."
Mario Tennis Open voor de Nintendo 3DS ligt vanaf 25 mei 2012 in de Europese schappen. De game ondersteunt naast de knoppenbesturing ook een besturing door middel van het touchscreen en de bewegingssensor. Wel kunnen spelers hun personages aanpassen met verschillende kostuums en accessoires welke invloed hebben op de statistieken van de personages.

Gekoppelde games

Mario Tennis Open (Nintendo 3DS)