[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2012-04-20 12:08:00

Warren Spector heeft een mogelijk Epic Mickey 2-vervolg al uitgedacht

Warren Spector sprak in een interview openhartig over zijn manier van werken en plannen. In een interview met Digital Spy laat Epic Mickey director Warren Spector weten dat hij voor al zijn games minimaal drie delen van te voren uitdenkt. De plannen voor een vervolg op Epic Mickey 2: The Power of 2 liggen al op zijn bureau klaar om uitgevoerd te worden (vertaald):


"Ik neem aan dat iedere game-developer een proces doorloopt bij het starten van een nieuw project en mijn eigen proces omvat een aantal zaken.

De eerste is dat ik mezelf zeven kritische vragen stel en als ik die niet kan beantwoorden, dan gaat het project niet door en plaats ik het idee eventueel op mijn blog voor geïnteresseerden. Ten tweede plan ik op zijn minst drie spellen vooruit.

Ik plan een verhaal, dat drie spellen omvat en een soort van gameplay-overzicht voor drie games, dat bepaalt welke features ik in ieder spel ga introduceren. Ik doe dit niet, omdat ik daadwerkelijk verwacht dat ik al die spellen kan en mag maken, maar omdat het maken van een game ongeveer drie jaar duurt en ik zeker wil weten dat ik trots kan zijn op iets waar ik misschien wel tien jaar van mijn leven in investeer.

De wereld en characters moeten enerverend genoeg zijn, dus voor ik begon met de eerste Epic Mickey had ik eigenlijk al vier verhalen uitgedacht op een globaal niveau en voor Deus Ex gold hetzelfde. Ik wist ongeveer wat de eerste drie spellen zouden worden voor ik begon aan de eerste Epic Mickey.

Om een voorbeeld te noemen: ik had een idee over welke muziek we voor Epic Mickey 2 gingen gebruiken en dat we co-op multiplayer gingen toevoegen. Ik wist dat allemaal al voor we begonnen met de ontwikkeling van de eerste Epic Mickey. Als we daarnaast geluk zouden hebben en het een succes werd, dan had ik bovendien een plan voor het derde spel.

Samenvattend had ik dus al een idee over de volgende stap nog voor we begonnen met de eerste Epic Mickey, dus ik ben altijd gemotiveerd om die plannen door te zetten."

Disney Epic Mickey 2: The Power of 2 ligt eind dit jaar voor de Wii in de winkels. Daarnaast verschijnt er een 2D spin-off in de vorm van Disney Epic Mickey 2: Power of Illusion voor de Nintendo 3DS. De fans van Disney-spellen zijn hiermee voorlopig verzekerd van spannende avonturen met de wereldberoemde muis in de hoofdrol en als het aan Warren Spector ligt, dan verschijnt er na Disney Epic Mickey 2 minstens nóg een vervolg!

Gekoppelde games

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two (Wii)

Disney Epic Mickey: Power of Illusion (Nintendo 3DS)