[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2012-05-10 14:38:00

Geen vervolg op Kid Icarus: Uprising door Sakurai

Masahiro Sakurai wil geen vervolg maken op Kid Icarus: Uprising. Na jaren van afwezigheid keerde de Kid Icarus-serie afgelopen maart weer terug met een eigen game voor de Nintendo 3DS, getiteld Kid Icarus: Uprising. Er is door Masahiro Sakurai en Project Sora lang aan de game gewerkt en zit dan ook boordevol content. Wij beloonden de game met een 8,1 en waren vooral enthousiast over de luchtgevechten en vele extra's. In een interview met IGN heeft Masahiro Sakurai gesproken over een eventueel vervolg in de Kid Icarus-serie. Na de vraag van IGN of Sakurai zo'n rijk en duurzaam universum gecreƫerd heeft met volgende projecten in het achterhoofd, gaf Sakurai daar het volgende antwoord op (vertaald):

"Als je met 'duurzaam universum' bedoelt of er een vervolg gepland staat, is het antwoord nee. We hebben erg veel content in de game gestopt zodat mensen deze korte maar diepe ervaring kunnen hebben. Een vervolg-game zou daarbij een stuk minder en 'dunner' zijn. Voor nu denk ik dat misschien iemand anders besluit om een nieuwe Kid Icarus-game te maken over 25 jaar."
Het lijkt er hiermee op dat we het de komende jaren moeten doen met Kid Icarus: Uprising. Op dit moment is Sakurai bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Super Smash Bros.-games voor de Wii U en Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Kid Icarus: Uprising (Nintendo 3DS)