[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2012-05-29 18:41:00

Metro: Last Light toch niet in ontwikkeling voor Wii U?

De brand manager van THQ laat weten dat Metro: Last Light voorlopig nog niet naar de Wii U komt. Mark Madsen deed in een interview met Digital Spy een aantal opmerkelijke uitspraken over de Wii U-versie van Metro: Last Light. THQ toonde beelden van de game op de E3 van 2011 en Nintendo liet de trailer van het spel zelfs op haar eigen persconferentie zien. Tot voor kort was de game bevestigd voor een Wii U release, maar nu blijkt dat niet meer het geval te zijn volgens Madsen. Madsen zei tegen Digital Spy dat een Wii U-port van Metro: Last Light 'mogelijk' is, maar dat het 'correct' is om te zeggen dat het spel voor nu niet bevestigd is voor het platform.

"Op het moment is de game niet in ontwikkeling voor de Wii U.

Als we toch besluiten om een Wii U-versie te maken dan verschijnt deze niet tegelijk met de andere versies, maar als we de kans krijgen dan kijken we eventueel naar de mogelijkheden voor een Wii U-versie."
Madsen is niet van mening dat THQ de game te vroeg heeft laten zien op Nintendo's persconferentie tijdens de E3 van 2011, want de uitgever heeft destijds schijnbaar veel Wii U-fans blij gemaakt met een dode mus:
"Nee, ik denk niet dat we het spel te vroeg hebben laten zien. Naarmate het ontwikkelproces vorderde, besloten we om ons te focussen op platforms waar we mee bekend waren, zoals de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Het is voor ons nog niet bekend wat we kunnen doen om de code voor de Wii U te maximaliseren, maar we zullen zien wat er in de toekomst gebeurt."
De uitspraak van Madsen staat haaks op de eerdere uitspraak van THQ's Head of Global Communications, Huw Beynon, van een paar dagen terug die hij deed in een video-interview dat inmiddels offline is gehaald (vertaald): [QUOTE]"We zijn bezig geweest met het werken aan een Wii U-versie van Metro: Last Light. Op dit moment focussen we op de huidige generatie of bestaande platformen en PC, dus het is onwaarschijnlijk dat de Wii U-versie op dezelfde dag beschikbaar zal zijn als de andere versies."[/QUOTE] Wie hier gelijk heeft, is onduidelijk. Eerdere berichten van onder andere Aliens: Colonial Marines-ontwikkelaar Gearbox lieten weten dat het overzetten van Xbox 360- en PS3-versies naar de Wii U 'gemakkelijk' is. Wellicht dat THQ dit altijd in het achterhoofd heeft gehad, maar zich nog niet heeft toegewijd aan het verwerken van de unieke Wii U-functies in het spel. De kans dat een Wii U-versie komt, is hiermee nog steeds aanwezig. Wellicht krijgen we op de E3, die plaatsvindt van 5 tot en met 7 juni, meer duidelijkheid.

Gekoppelde games

Metro: Last Light Redux (Nintendo Switch)