[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2012-06-11 22:43:00

Geen online voor Pikmin 3; ontwikkeling geƫxperimenteerd op (3)DS

Miyamoto geeft meer uitleg over Pikmin 3. Pikmin 3 is al zeer lange tijd in ontwikkeling. De game startte ooit als project voor de Wii, maar Nintendo heeft de game ook op andere platformen getest. In een interview met IGN laat Shigeru Miyamoto weten hoe de game begonnen is (vertaald):

"Je moet weten dat Pikmin en Pikmin 2 erg van elkaar verschillen. We hadden intern een discussie over welke richting we op zouden gaan met Pikmin 3. Op hetzelfde moment experimenteerden we met de game op de Nintendo DS, Nintendo 3DS en de Wii om te kijken op welk platform de game het best zou werken. We besloten hem voor de Wii te maken toen de mogelijkheid kwam om hem over te zetten naar de Wii U, toen we zagen hoe dat systeem eruit zag. Toen besloten we dat het beter was om de game naar de Wii U te brengen. Wat betreft het concept is er weinig fundamenteels veranderd."
Ook sprak Miyamoto over de multiplayer mode en over het ontbreken van een online gedeelte. Hij zei daar het volgende over (vertaald):
"Wat betreft Mario Kart hadden we online multiplayer. Je moet erg voorzichtig zijn dat er geen framedrops plaatsvinden terwijl je de games met andere spelers via het internet probeert te synchroniseren. In het geval van Pikmin bijvoorbeeld, waar je een hele hoop individuele kleine wezentjes hebt waarvan elke beweging en locatie in de game erg belangrijk zijn, is het lastig om de spellen te synchroniseren over een internetverbinding. We hebben besloten om te focussen op de singleplayer en lokale multiplayer, welke erg vermakelijk zijn. Maar helaas, geen online multiplayer voor Pikmin 3. Maar de lokale co-op multiplayer is erg leuk."
Pikmin 3 moet ten tijde van de Wii U-lancering, eind dit jaar, in de winkels liggen.

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)