[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2012-08-07 19:02:00

Sakurai vertelt over de vorderingen van de nieuwe Super Smash Bros.

Masahiro Sakurai heeft goed nieuws voor de Super Smash Bros. fans. In een interview met IGN laat Super Smash Bros.-producer Masahiro Sakurai enkele details los over het ontwikkelproces van de volgende Smash Bros.. Ten eerste is Sakurai van plan om ook in Super Smash Bros. Wii U gebruik te maken van de unieke features van de Wii U GamePad (vertaald):

"De GameCube controller is niet de enige manier om Smash Bros. te besturen dus we kijken naar andere mogelijkheden die passen bij de Wii U."
Fans van de serie hoeven echter niet bang te zijn dat Sakurai zich gaat richten op gimmicks en de klassieke Super Smash Bros.-gameplay vergeet. Naar Sakurai's eigen zeggen bereikt hij met Super Smash Bros. een ontzettend grote doelgroep en zijn er geen plannen om de gameplay fundamenteel te veranderen. Sterker nog, het 'game system' van Super Smash Bros. Wii U is al af (vertaald):
"Het 'game system' zelf is al af en we hebben geen plannen om het 3D te maken of om zomaar meer ingewikkelde controls toe te voegen. Ik ben wel aan het nadenken over hoe we een iets andere leuke ervaring kunnen introduceren en tegelijkertijd de snelle gameplay kunnen bewaren."
Ook als het aankomt op nieuwe third party-characters is Masahiro Sakurai terughoudend. Aangezien Nintendo in samenwerking met Namco Bandai de game maakt, kwamen de fans al snel tot de conclusie dat Tekken- en Tales of-characters wellicht een opwachting maken in Super Smash Bros. Wii U. Sakurai wil echter liever de focus bewaren (vertaald):
"Ik denk dat het geweldig was dat Snake en Sonic meededen met de vorige Super Smash Bros. Het maakte een groot aantal fans blij en het voegde iets toe aan de Smash Bros.-arena. Aan de andere kant zorgt het toevoegen van nog meer third party-characters ervoor dat de focus van het spel verloren gaat, dus ik zie in dat het noodzakelijk is om dit te beperken."
IGN sluit het interview af met de woorden dat Super Smash Bros. Wii U en Super Smash Bros. 3DS in 2013 verwacht worden. Het lijkt erop dat Nintendo dankzij de mankracht van Namco Bandai de game een stuk sneller kan ontwikkelen dan eerder geschat.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)