[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2012-11-20 20:19:23

Metro: Last Light komt zo goed als zeker niet meer naar de Wii U

Metro: Last Light werd op de E3 van 2011 voor de Wii U aangekondigd, maar zal toch geen Wii U-versie kennen volgens de laatste berichten. Chief Technical Officer Oles Shishkovtsov van 4A Games heeft geen goed woord over voor Nintendo's nieuwe console. Metro: Last Light zal volgens hem niet verschijnen op de Wii U, omdat de processor te traag is (vertaald):

"De Wii U heeft een verschrikkelijke, trage processor. We dachten in een vroeg stadium dat we de game naar de Wii U konden brengen, maar omdat de trage processor een grote impact op de game zou hebben en het de kwaliteit zou schaden hebben we het voor nu opgegeven. Het is mogelijk dat we het ooit nog eens gaan proberen, maar ik ga niets beloven."
De interviewer merkte op dat Metro: Last Light dankzij de gadgets veel profijt kan hebben van het scherm op de Wii U GamePad, maar ook hier lijkt Shishkovtsov niet in geïnteresseerd (vertaald):
"We hebben er naar gekeken, maar gezien de groei van ons team in vergelijking met onze vorige game, vraagt alleen al het ontwikkelen voor de PlayStation 3 om meer mankracht."
Andere ontwikkelaars merkten eerder op dat de Wii U processor een relatief trage clockspeed heeft. Nintendo heeft deze tekortkoming grotendeels opgevangen door de grafische chip te voorzien van meer features en meer kracht. Tot nu toe blijken nieuwe games, zoals Call of Duty: Black Ops II en ZombiU, geen last te hebben van de 'trage' processor. Het is goed mogelijk dat niet alleen de processor van de Wii U, maar ook de slechte financiële positie van uitgever THQ een rol heeft gespeeld bij deze beslissing.

De Wii U processor en grafische chip

Gekoppelde games

Metro: Last Light Redux (Nintendo Switch)