[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2012-12-13 20:17:23

Sakurai laat niets los over nieuwe Smash Bros., maar hekelt speculaties

Masahiro Sakurai, de producer van de Super Smash Bros.-serie, heeft voorlopig nog geen nieuws voor de fans. Sakurai schrijft als beroemde game-ontwikkelaar, die onder andere titels als Kirby's Adventure, Super Smash Bros. Brawl en Kid Icarus: Uprising op zijn naam heeft staan, regelmatig columns voor het Japanse blad Famitsu. In het stuk van deze week laat Sakurai weten dat fans hem beter even kunnen vergeten, want voorlopig heeft hij nog veel werk te verzetten (vertaald):

"In het kort vraag ik jullie om nog langer te wachten. Ik plaats vrijwel geen berichten meer op Twitter, omdat ik vind dat het nu de tijd is om minder te tweeten en echt aan het werk te gaan. Om het nog directer te zeggen denk ik dat het beter is dat gamers mij voor een tijdje vergeten."
Sakurai gebruikte deze introductie om het punt van zijn column duidelijk te maken. De tweets die hij plaatst, zorgen volgens hem voor ongewenste speculaties. Hij beseft zich dat hij en andere game ontwikkelaars een gebalanceerde act moeten opvoeren wanneer men communiceert met het grote publiek (vertaald):
"Ik vind het niet leuk dat mijn tweets zorgen voor de verspreiding van allerlei onnodige speculaties. Als ik bijvoorbeeld tweet dat ik een bepaalde game speel dan denkt men gelijk dat een character uit dat spel in de volgende Smash Bros. te vinden is. Vervolgens stookt men dat vuurtje op, denken anderen dat het waar is en worden mensen boos als blijkt dat het niet waar is. Niemand profiteert hiervan."
We horen voorlopig hiermee niets meer over de nieuwe Super Smash Bros. voor de Wii U en Nintendo 3DS van producer Masahiro Sakurai, maar zodra hij meer nieuws naar buiten brengt, zal het een grote impact hebben (vertaald):
"In plaats van dat ik jullie vertel hoe Smash Bros. gaat worden, laat ik jullie erop wachten terwijl ik werk. Ik wil me inzetten voor een grootse launch die het wachten echt beloont."

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)