[Nieuws] Geschreven door Quint op 2012-12-14 16:17:28

Assassin's Creed III is Ubisofts snelst verkopende game aller tijden

Ubisoft laat weten dat Assassin's Creed III als warme broodjes over de toonbank vliegt. In oktober kwam Assassin's Creed III uit op de Xbox 360 en de PlayStation 3 en eind november verscheen hij ook op de Wii U. De Wii U-versie ondersteunt onder andere Remote Play en laat je allerlei zaken selecteren op het touchscreen. Dat het allemaal erg goed werkt en de game zelf ook erg goed is, bleek wel uit onze review waarin we de game met een 9,2 beloonden. Nu laat Ubisoft weten dat ook de rest van de wereld zeer te spreken is over de game met meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht één maand na release. Wat hierin het aandeel is van de Wii U is niet bekend.

Vandaag kondigt Ubisoft® aan dat Assassin’s Creed® III de snelst verkopende game is in de geschiedenis van het bedrijf, met meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht één maand na release.  

De fans hebben geen tijd verspild om de open wereld in de game te ontdekken en betrokken te raken in de actievolle geschiedenis. In de solomissies alleen hebben spelers al meer dan 82 eeuwen gametijd doorgebracht en meer dan 3 miljard moorden uitgevoerd. De dodelijke actie zet zich voort in de multiplayer, waar meer dan tweemaal zoveel spelers de multiplayer hebben gespeeld in vergelijking met Assassin’s Creed® Revelations. Tot de dag van vandaag zijn er al meer dan 250 miljoen moorden uitgevoerd in meer dan 5 miljard multiplayersessies. 

“De ontvangst van Assassin’s Creed III is uitzonderlijk geweest en het succes ervan heeft deze game bij de best verkopende games van dit najaar geplaatst.” zei Geoffroy Sardin, Chief Marketing & Sales Officer bij Ubisoft EMEA. “We wisten dat we iets speciaals in handen hadden toen Assassin’s Creed III werd uitgebracht en we zijn echt trots om te zien hoe onze fans genieten van dit nieuwste deel in de franchise.”

Gekoppelde games

Assassin's Creed III (Wii U)