[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-01-08 12:28:37

Twee nieuwe Pokémon RPG's aangekondigd voor Nintendo 3DS: Pokémon X en Pokémon Y

Nintendo 3DS-bezitters kunnen uitkijken naar twee volledig nieuwe Pokémon RPG's: Pokémon X en Pokémon Y. In de speciale Pokémon Direct van zojuist heeft niemand minder dan Nintendo-president Satoru Iwata twee nieuwe Pokémon RPG's aangekondigd voor de Nintendo 3DS: Pokémon X en Pokémon Y. Pokémon X en Pokémon Y zullen volledig nieuwe graphics kennen waarbij dit keer driedimensionale omgevingen worden aangedaan. Het battle-systeem en de vertrouwde gameplay uit de vorige Pokémon-RPG's zijn echter niet verloren gegaan, maar kennen radicaal verbeterd animaties. Daarnaast kunnen fans uitkijken naar de terugkeer van Pokémon uit de vorige generaties. Echter, Pokémon X en Pokémon Y zullen ook nieuwe Pokémon introduceren. Voor nu zijn er drie bekendgemaakt en dat betreffen de starters Chespin, een otterachtige gras-Pokémon, Fennekin, een vosachtige vuur-Pokémon en Froakie, een kikkerachtige water-Pokémon. Wat betreft de toepassingen en mogelijkheden zullen de twee nieuwe Pokémon-RPG's volgens Iwata veel gebruik maken van de Nintendo 3DS-functies waarbij StreetPass en SpotPass voor de hand liggen. Het enige dat tot nu toe expliciet werd genoemd, is dat het spel online verbindingen zal toestaan tussen spelers van over de gehele wereld. Verdere informatie moet op een latere datum volgen. Pokémon X en Pokémon Y moeten in oktober 2013 wereldwijd verkrijgbaar zijn voor de Nintendo 3DS.

DE WERELDWIJDE INTRODUCTIE VAN EEN EPISCH NIEUW 3D-AVONTUUR IN OKTOBER 2013
Nieuw Pokémon-avontuur met geheel nieuwe Pokémon én Nintendo 3DS vormen de perfecte combinatie

Hilversum -8 januari 2013- The Pokémon Company en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat de volgende generatie Pokémon-videogames voor de Nintendo 3DS, Pokémon X en Pokémon Y, in oktober wereldwijd uitgebracht worden. Pokémon X en Pokémon Y laten de uitzonderlijke functionaliteiten van de 3DS, waaronder het spelen van de games in 3D, volledig tot hun recht komen. Dankzij de nieuwe Pokémon, het nieuwe verhaal en de nieuwe functies behoren Pokémon X en Pokémon Y tot de videogames waarnaar in 2013 reikhalzend naar uitgekeken wordt.

Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company: "Door de wereldwijde introductie van Pokémon X en Pokémon Y in oktober kunnen spelers tegelijk aan hun avontuur beginnen. Vanaf nu kunnen Pokémon-fans overal ter wereld de geheimen van de Pokémon-games ontdekken en onmiddellijk de strijd met elkaar aangaan en Pokémon verzamelen en ruilen."

"De Pokémon-games hebben een compleet nieuwe dimensie gekregen en we kunnen daarom ook niet wachten om Pokémon X en Pokémon Y aan de fans te presenteren", aldus Junichi Masuda, directeur Videogames bij GAME FREAK inc. "De verbazingwekkende 3D-beelden, het geweldige verhaal, de prachtige muziek en de ongekende communicatiemogelijkheden brengen bij videogamers overal ter wereld een glimlach op het gezicht."

Pokémon X en Pokémon Y vormen wereldwijd de basis voor geweldige nieuwe tekenfilms, voor Pokémon Trading Card Game en voor prachtig nieuw speelgoed.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)