[Media] Geschreven door Mink op 2013-01-15 21:50:13

Wapenset en nieuw monster in beeld met details voor Monster Hunter 3 Ultimate

Vandaag heeft Capcom opnieuw een nieuw monster bevestigd voor Monster Hunter 3 Ultimate. Verder heeft Capcom ook de standaard wapenset bevestigd voor deze game. Monster Hunter 3 Ultimate gaat op dezelfde voet verder als het origineel. Het is de bedoeling om monsters af te slachten en nieuwe plekken te ontdekken. Dit doe je door middel van verschillende wapens, outfits en items. Verder zal er de mogelijkheid zijn om de Nintendo 3DS-versie te koppelen aan de Wii U-versie. Eerder hadden we een nieuw elektrisch monster bekendgemaakt voor Monster Hunter 3 Ultimate voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Vandaag hebben we een nieuw monster en een wapenset voor deze game. Als je Monster Hunter 3 Ultimate opstart en je eigen jager hebt gemaakt, zul je zien dat hij of zij een klein schild en kort zwaard op zijn of haar rug draagt. Deze set heeft de toepasselijke naam Sword and Shield. Er is een goede reden waarom de game juist deze wapens je als eerste geeft: het zijn de meest gebalanceerde wapens in de game. Onderschat deze wapens niet door de grootte en de kracht. Het is een goede set voor beginners, maar als je ze eenmaal meester hebt gemaakt, kun je er krachtige resultaten mee boeken.

Terwijl het Zwaard en Schild een gebrek hebben aan kracht en lengte, compenseert deze set het met snelheid en veelzijdigheid. Omdat het zwaard zo licht is, kun je gemakkelijk nog blijven rennen en zwemmen zonder je snelheid kwijt te raken. Bovendien is dit de enige wapenset dat je items laat gebruiken terwijl je de wapens vasthoudt. Hierdoor kun je jouw uithoudingsvermogen en levenskracht hoog houden met elixers en zul je het later ook gebruiken om bommen en vallen te gebruiken terwijl je het Zwaard en Schild vasthoudt.

Een ander positief effect van dit wapen is het schild. Het schild wordt grotendeels gebruikt om aanvallen te blokkeren. Dat is niet alles wat het schild kan, want je kunt het ook gebruiken om zelf aan te vallen. Zo kun je vijanden vaak op hun hoofd raken en hierdoor raken ze verward en kunnen zelfs hierdoor flauwvallen. Tevens is er een nieuw monster bekendgemaakt voor Monster Hunter 3 Ultimate voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Plesioth is het laatst bekendgemaakte monster voor deze game en zal het type Piscine Wyvern kennen. Plesioth is één van de weinige monsters die vanuit de allereerste Monster Hunter komt en nu in Monster Hunter 3 Ultimate zit. Ook zal de speciale groene Plesioth aanwezig zijn. Hoewel het monster al in de eerste Monster Hunter zat, is Plesioth niet geheel hetzelfde. Het monster heeft voor Monster Hunter 3 Ultimate enkele nieuwe trucs geleerd.

Plesioth zal in de nieuwe Monster Hunter enkele geheel nieuwe onderwatertrucs en -aanvallen kennen. Hierdoor zal Plesioth niet beperkt zijn als de speler in het water springt en zal de speler voortaan absoluut geen veiligheid kennen. Onderwater zal Plesioth, buiten de gewone staartaanvallen en waterstraalaanvallen die het monster ook op het land op je afvuurt, supersnelle aanvallen uitvoeren, uit het water springen en recht naar beneden duiken en een nog sterkere staartaanval uitvoeren.

Een oude bekende aanval van Plesioth is dat hij water op je spuugt als je te lang buiten het water blijft. Hierdoor belandt de speler in het water, wat het terrein is van Plesioth. Hierdoor ben je zelfs op het land niet veilig en sta je eigenlijk nergens hoog en droog. Monster Hunter 3 Ultimate voor de Nintendo 3DS en de Wii U moet in maart 2013 in Europa te verkrijgen zijn.

Gekoppelde games

Monster Hunter 3 Ultimate (Nintendo 3DS)

Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U)