[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-01-30 21:16:06

Masahiro Sakurai heeft RSI wat zijn werk aan de nieuwe Super Smash Bros. belemmert

Masahiro Sakurai laat in zijn column in het Japanse Famitsu weten dat hij erg veel last heeft van RSI. Masahiro Sakurai is op dit moment druk bezig met de nieuwe Super Smash Bros. voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Hij is goed op weg met de titel en kondigde afgelopen vrijdag nog aan dat de game een trailer zal krijgen op de E3. Nu komt het nieuws echter naar buiten dat de beste man veel last heeft van RSI, een ziekte waarbij vooral je gewrichten pijn doen vanwege overmatig gebruik. Bij Sakurai is dit het geval voor zijn rechterhand, waardoor zijn werk aan de nieuwe Super Smash Bros. eronder lijdt. Hij meldt in de nieuwe column in Famitsu hier het volgende over (vertaald):

"Het gebruik van een muis, toetsenbord en controller maken mijn arm moe, dus ik kan die voorwerpen niet langer constant gebruiken. Het enige wat ik voor een langere periode kan gebruiken, is een joystick. Het zorgt voor problemen wanneer ik bijvoorbeeld een deel van een game wil testen tijdens het ontwikkelingsproces. 

Ik neem aan dat als ik minder tijd besteed aan het schrijven van e-mails en andere dingen, zoals het zelf typen van veel data, en ik meer verbale opdrachten doorgeef, dat dat mijn werk op het toetsenbord terugdringt. Maar wanneer ik het werk van andere mensen overzie, dan is er geen mogelijkheid om het gebruik van de muis terug te dringen. Ik probeer mijn linkerhand ervoor te gebruiken om zo de rechter wat rust te geven, maar dat zorgt voor een flinke vermindering in mijn werk-efficiƫntie.

Ik zal proberen een trackball te gebruiken. Ik ben al jaren bekend met de trackball, dus het besturen zou gemakkelijk moeten zijn...theoretisch gezien! Hopelijk zal de dag waarop ik mijn rechterhand voor een lange periode weer zal kunnen gebruiken, snel komen. Ik hoop dat het beter wordt!"
Het is niet bekend in hoeverre Sakurai's RSI de ontwikkeling van de nieuwe Super Smash Bros. in de weg staat.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)