[Nieuws] Geschreven door Marco op 2013-02-05 17:13:00

Ontwikkelaar MercurySteam staat open voor HD-versie van Castlevania - Mirror of Fate

Ontwikkelaar MercurySteam van Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate laat weten dat de Nintendo 3DS exclusive in de toekomst mogelijk niet exclusief zal blijven. Het zou zomaar kunnen dat er een HD-versie van de game verschijnt. Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate is een action adventure en betreft een mix tussen 2D en 3D gameplay. Het grootste gedeelte zal zich afspelen in 2D, maar soms zul je echter ook wisselen naar een volledige 3D-omgeving. Het spel kent een grote focus op gevechten, waarbij verschillende personages gebruikt kunnen worden met ieder hun eigen kenmerken, samen met non-lineaire exploratie en ontdekking. David Cox, de producer van de Castlevania: Lords of Shadow-serie, laat in een interview aan CVG weten dat alle onderdelen van het spel volledig in HD geproduceerd zijn. David Cox zegt hierover het volgende (vertaald):

“We hebben alles volledig in High Definition ontworpen - alle textures, levels en high-poly models - en hebben dit vervolgens ingekrompen voor de 3DS. We hebben personages eenvoudiger gemaakt en de resolutie van textures verkleint om alles passend te maken. Maar hier bij MercurySteam hebben we nu wel een HD-versie van de game ergens op een PC staan."
Op de vraag of Cox er open voor staat om ooit een HD-versie van de game uit te brengen, had hij het volgende te zeggen (vertaald):
"Absoluut! We zullen dit zeker overwegen. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen het spel spelen. Het is duidelijk dat we op het moment een exclusiviteitsdeal met Nintendo hebben, maar Nintendo ondersteunt het product heel erg."
Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate zal vanaf 8 maart 2013 in de Europese winkelschappen te vinden zijn. [align=center][align]

Gekoppelde games

Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate (Nintendo 3DS)