[Nieuws] Geschreven door Marco op 2013-02-08 03:12:00

Ontwikkelaar Ackkstudios onthult details over Wii U eShop-game "Project Y2K"

Ontwikkelaar Ackkstudios heeft na een tweetal teasers nu ook een aantal details naar buiten gebracht over hun nieuwe project "Project Y2K". De studio werkt momenteel ook aan de Wii U eShop Game "Two Brothers". Eind vorig jaar lieten ontwikkelaars van AckkStudios al weten aan een 3D RPG voor de Wii U te werken en kort geleden werd duidelijk dat het hier ging om Project Y2K. Naast deze nieuwe titel heeft AckkStudios momenteel ook de game "Two Brothers" in ontwikkeling. Dit spel kent gameplay wat vergelijkbaar is met de Secret of Mana- en de The Legend of Zelda-reeks en heeft een grafische stijl die regelrecht uit het oude Game Boy-tijdperk lijkt te komen. Two Brothers zal ergens in 2013 verschijnen op de Wii U eShop, PC, Xbox 360, OSX, en Linux. Een exacte releasedatum moet nog bekendgemaakt worden. Een aantal dagen geleden verschenen er op het Tumblr-account van Ackkstudios een tweetal teasers van Project Y2K in de vorm van een stukje artwork en een audio-fragment. Naar aanleiding van de positieve feedback die de ontwikkelaar hierop ontving, heeft het ontwikkelingsteam nu ook een aantal nieuwe details bekendgemaakt. Zo zou de RPG zijn inspiratie ontlenen aan titels als Earthbound en The World Ends With You en zal de game zeer waarschijnlijk via de Nintendo eShop worden uitgegeven. Op Tumblr heeft de ontwikkelaar de volgende reactie geplaatst (vertaald):

"We zijn erg blij met de reactie die we kregen op onze teasers! Het doel van dit blog is dan ook het tonen van vorderingen over ons volgende project. Echter, voordat we veel meer van dit project laten zien, is het belangrijk om te weten dat Two Brothers nog steeds ons hoofdproject is. We zijn begonnen met Project Y2K voordat we aan Two Brothers begonnen, maar we hebben dat project tijdelijk stilgelegd om Two Brothers af te maken, aangezien dit project kleiner was. 

Iedereen die zijn werk voor Two Brothers heeft afgerond werkt nu aan Project Y2K, wat neerkomt op ongeveer een derde van het AckkStudios team. Nu dat Two Brothers bijna klaar is, vonden we het hoog tijd dat we verder gingen met Project Y2K. Project Y2K bestaat momenteel in een aantal vormen, zo is er concept art, een afgeronde versie van het script en een complete graphics/gameplay engine.

Wat betreft de titel "Project Y2K", we kunnen vertellen dat de reden voor deze naam voortkomt uit het feit dat de game begint op 1 januari 1999 om 12:02 AM..."
Gezien Two Brothers nog moet verschijnen, wordt Project Y2K zo rond het einde van 2013 of begin 2014 verwacht. [align=center][align]

Gekoppelde games

YIIK (Wii U eShop)