[Nieuws] Geschreven door Marco op 2013-02-15 11:37:00

Nieuwe informatie over Toki Tori 2-features: level editor komt pas na de release

Nu de ontwikkeling van Toki Tori 2 voor de Wii U bijna is afgerond, neemt ontwikkelaar Two Tribes de tijd om een aantal kenmerkende features van de game te belichten en laat men weten dat de level editor niet in het basisspel zal zitten. Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes legt momenteel de laatste hand aan Toki Tori 2, een puzzelplatformer voor de Wii U eShop. Eén van de ontwikkelaars vond het daarom tijd dat een aantal features van de game eens extra onder de aandacht werden gebracht. Op de blog van Two Tribes is de volgende informatie verschenen over het spelen op de Wii U GamePad (vertaald):

"Toki Tori 2 zal volledig speelbaar zal zijn op de GamePad door middel van Remote Play. Is de tv door iemand anders in gebruik, of heb je geen zin om hem aan te zetten? Met Toki Tori 2 is dit geen probleem. Het beeld kan eenvoudig van de tv naar de GamePad geschakeld worden door op de Select knop te drukken of hiervoor te kiezen in het menu.

Wanneer er op de tv gespeeld wordt, zal er op de GamePad extra informatie getoond worden, vergelijkbaar met wat bij veel Nintendo DS en 3DS games gedaan wordt. Bijvoorbeeld waar Toki Tori zich in het level bevindt wanneer hij op tv onzichtbaar is, of het aantal liedjes dat ontdekt is."

Two Tribes sprak ook over de Tokidex Camera (vertaald):
"Met de aankondiging van de Wii U-versie van Toki Tori 2 werd ook de Tokidex onthuld. Met de Tokidex is het mogelijk om het gebied rond Toki Tori te scannen op andere wezens of voorwerpen, door de GamePad als een zoeker te gebruiken. Ook is het mogelijk om foto's te maken, vergelijkbaar met games als Pokémon Snap. Er zijn bijna 40 wezens of voorwerpen die te fotograferen zijn. Vind je ze allemaal, dan speel je een leuke easter egg vrij. Het touchscreen wordt ook gebruikt voor de kleinere dingen, zoals het navigeren van menu's en het plaatsen van markeringen op de kaart."
Als laatste stond men nog stil bij de level editor, die je je eigen levels laat maken, die helaas niet bij de lancering van de game beschikbaar zal zijn. Dit is opvallend, want de level editor was wel speelbaar in eerdere demo's. Two Tribes stelde de editor voor iedereen toegankelijk te willen maken, maar men wilde zich eerst richten op het uitbrengen van de game zelf. Naast de level editor zou het ontwikkelteam ook graag de integratie van Miiverse willen uitbreiden. Two Tribes denkt hierbij aan het delen van zelfgemaakte levels via de Toki Tori 2 community, of het downloaden van andermans creaties. Dit alles zou misschien zelfs gekoppeld kunnen worden aan de Steam-versie van Toki Tori 2. Wanneer de level editor dan zal verschijnen, of wanneer de game zelf verschijnt, is nog niet bekend. Two Tribes hoopt de game nog dit kwartaal te lanceren.

Gekoppelde games

Toki Tori 2+ (Wii U eShop)