[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2013-02-19 19:40:26

Producer spreekt over rol fans bij maak Wii U-versie Resident Evil: Revelations

De producer van de Wii U-versie van Resident Evil: Revelations sprak over de rol van fan-feedback bij het ontwikkelen van een remake. Ook sprak hij over enkele veranderingen in de nieuwe versie. Afgelopen maand kondigde Capcom een HD-versie van Resident Evil: Revelations voor de Wii U, Xbox 360, PS3 en PC aan. Deze titel verscheen vorig jaar al voor de Nintendo 3DS en wij beoordeelden de game destijds met een 9,2. Daarmee is het is nog steeds één van de betere games op de Nintendo 3DS. Producer Tsukasa Takenaka sprak over het opnieuw uitbrengen van het spel. Dit heeft volgens Takenaka niets te maken met tegenvallende prestaties op de Nintendo 3DS (vertaald):

"Met deze nieuwe versie willen we mensen aanspreken die het spel op hun televisie willen spelen. Het heeft niets te maken met de prestaties op de Nintendo 3DS. In tegendeel, we vinden de ontvangst van fans erg positief en we zijn erg blij met de verkoopresultaten van het spel."
De remake van Resident Evil: Revelations voor de Wii U zal niet slechts een port zijn, maar er zal nieuwe inhoud aan het spel worden toegevoegd. Zo zullen spelers kunnen spelen als Hunk in de Raid Modus, waar ook nieuwe wapens bij horen, maar er zijn ook nieuwe types vijanden. Ook zal er een hogere moeilijkheidsgraad zijn. Niet alleen de inhoud wordt veranderd, maar ook het uiterlijk van het spel.
"De modellen in Resident Evil: Revelations voor de Wii U zijn vrijwel volledig opnieuw gemaakt, de lichtinval, dat soort effecten die consoles kunnen bieden. Alles is opnieuw gemaakt en het is zeker iets waarmee we het spel hebben veranderd in een volledig nieuwe versie voor consoles. Toen we aan de Nintendo 3DS-versie werkten, wisten we nog niet dat we een Wii U-versie wilden maken. We richtten ons toen volledig op de Nintendo 3DS. We hebben alles in Nintendo 3DS-specs gemaakt. Er waren toen nog geen plannen voor een consoleversie, dit werd pas besloten na de launch op de Nintendo 3DS, toen we kritiek en feedback kregen op het spel."
Resident Evil: Revelations HD voor de Wii U moet op 24 mei in de Europese winkels liggen.

Gekoppelde games

Resident Evil Revelations (Wii U)