[Nieuws] Geschreven door Marco op 2013-02-24 15:31:00

Nieuwe details, beelden en screenshots van drie games uit compilatie Guild02

Ontwikkelaar Level-5 heeft nieuwe details over de sequel van de Nintendo 3DS game-compilatie Guild01 naar buiten gebracht. Guild02 zal uitsluitend in de Nintendo 3DS eShop verkrijgbaar zijn. De Nintendo 3DS game-compilatie Guild01 kwam al in mei 2012 uit in Japan en bestond uit vier verschillende games die door vier verschillende producers ontwikkeld waren. Zo maakte Suda 51 de shooter Liberation Maiden en Yoot Saito maakte een vliegveld-simulatie genaamd Aero Porter. De vier losse games kwamen in Japan uit als gebundelde retail-game, maar in Europa zijn er drie van de vier games los verschenen in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS. Wij schreven er eerder een review over, waarin alle games samen een mooie 8.0 kregen. Het vervolg op Guild01, Guid02, zal nu ook in Japan uitsluitend voor de Nintendo 3DS eShop verschijnen. Momenteel zijn er drie verschillende games aangekondigd, waarvan elke game een aparte releasedatum zal kennen. De games moeten ook individueel worden afgerekend en verschijnen voor 800 Yen (~€6,50) in de Nintendo 3DS eShop. Monsters Come Out on Friday Sota, de hoofdrolspeler in Monsters Come Out on Friday, woont in een vreemde stad waar op vrijdag allerlei monsters tevoorschijn komen. Waarom verschijnen er monsters in het winkelcentrum van deze kleine stad? Dit mysterie zal door de speler opgelost moeten worden, in wat door Level-5 een "hartverwarmend drama" genoemd wordt. Het spel wordt ontworpen door Kazu Ayashi, die onder andere bekend is van My Summer Vacation. De releasedatum voor Japan staat op 13 maart 2013.

Insect Tank Ga in een kleine tank het gevecht aan met gigantische insecten zoals mieren. De speler zal de koepel en het lichaam van de tank naar wens kunnen aanpassen om op deze manier de beste insect exterminator te worden. De game beschikt over een lokale multiplayer modus die met maximaal vier andere spelers gespeeld kan worden. Het spel wordt ontworpen door Keiji Inafune, bekend als mede-bedenker van Mega Man. De releasedatum staat gepland voor 19 maart 2013 in Japan.

Spaceship Damrey Deze avonturen game start na het verongelukken van een ruimteschip. De speler heeft zijn geheugen verloren en zal in het ruimteschip op zoek moeten naar een uitweg. Level-5 heeft nog geen details vrijgegeven over de gameplay van het spel. De speler zal dit spelenderwijs zelf moeten ontdekken. Het spel wordt ontworpen door Kazuya Asano (Dragon Quest programmeur, True Night of the Kamaitachi ontwerper) en kent een releasedatum van 27 maart 2013 in Japan.

Of deze game-compilatie uiteindelijk ook zijn weg naar Amerika of Europa zal vinden, is op dit moment nog onbekend.

Gekoppelde games

Attack of the Friday Monsters! A Tokyo Tale (Nintendo 3DS eShop)

Bugs vs. Tanks (Nintendo 3DS eShop)

The Starship Damrey (Nintendo 3DS eShop)