[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-02-26 01:59:41

Ubisoft is aan het nadenken over Wii U GamePad-toepassingen in Watch Dogs

Ubisoft is druk bezig met het Wii U-deel van Watch Dogs, maar denkt op dit moment nog na over goede Wii U GamePad-toepassingen. Afgelopen donderdag kwam officieel het nieuws naar buiten dat Watch Dogs voor de Wii U zal verschijnen. De Wii U-versie is hierbij niet het 'hoofddeel' in de ontwikkeling en wordt daarom niet gemaakt door Ubisoft Montreal. In plaats daarvan werkt Ubisoft Bucharest aan het porten van de game, de studio die eerder verantwoordelijk was voor de PC-versie van Assassin's Creed III en meehielp aan Ghost Recon: Future Soldier. Senior Lead Designer Dominic Guay laat echter weten dat men zich geen zorgen hoeft te maken, want Watch Dogs zal op elk platform voor dezelfde ervaring zorgen (vertaald):

"De connectiviteit tussen spelers met mobiele apparaten, de manier waarop je de stad kunt besturen, de betrokkenheid: dit is de fundering op elk platform waar de game op uitkomt en we zorgen ervoor dat dit overal geperfectioneerd is."
Toch zal de Wii U-versie unieke toepassingen kennen dankzij de Wii U GamePad. Op dit moment heeft Ubisoft Bucharest al enige ideeën, maar men denkt volgens Guay tegelijkertijd nog even na over de mogelijkheden (vertaald):
"We onderzoeken nog steeds hoe we de tablet op de Wii U zullen gebruiken, maar met de fundering die ik eerder meldde, willen we er niets vreemds van maken. Het moet natuurlijk aanvoelen. Wat heel tof is aan Watch Dogs is dat wanneer we denken aan dit soort apparaten, het geen rare afleiding is: het is niet zo dat ik een ruimte-alien ben die opeens een tablet gebruikt. Waarom doe ik dat? Aiden Pearce gebruikt een apparaat om de stad te besturen, dus het is vrij gemakkelijk te bedenken wat we daar mee zouden kunnen doen."
Watch Dogs wordt eind dit jaar verwacht voor de Wii U.

Gekoppelde games

Watch Dogs (Wii U)