[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-02-28 00:26:26

Gezondheidsklachten Super Smash Bros.-director bemoeilijken ontwikkeling steeds meer

Masahiro Sakurai komt door zijn gezondheidsproblemen nog maar nauwelijks aan werken toe. Super Smash Bros.-director Masahiro Sakurai werkt met een groot team van Nintendo en Namco Bandai aan nieuwe Super Smash Bros.-games voor de Wii U en Nintendo 3DS. Sakurai liet in een eerdere Famitsu column weten dat hij last had van RSI en dat het zijn werk bemoeilijkte. De gezondheid van Sakurai is echter in de afgelopen maanden verder achteruit gegaan en hij twijfelt of hij zijn werk nog lang kan uitvoeren (vertaald):

"Ik heb dit jaar het meeste het woord 'auw' gebruikt. Het is niet bij RSI gebleven, want men heeft ook diverse scheurtjes in mijn spieren gevonden. De bovenkant van mijn arm doet zeer en ik heb chronische pijn in mijn ellebooggewricht. De onderkant van mijn arm voelt zwaar aan en wordt pijnlijk als ik een toetsenbord of een controller bedien met mijn vingers."
Sakurai schrijft in zijn column dat er geen wondermiddel is dat zijn huidige conditie kan verbeteren. Hij kan alleen injecties gebruiken om de pijn te verminderen en een mitella gebruiken om zijn arm rust te geven en te voorkomen dat de scheurtjes verder verspreiden. Hij geeft toe dat dit geen ideale situatie is voor iemand die aan een belangrijk project werkt, zoals de nieuwe Super Smash Bros. (vertaald):
"Als director heb ik doordeweeks weinig tijd om mijn eigen werk te doen. Mijn dagtaken bestaan voornamelijk uit het sturen van andere mensen, vergaderen, ideeën bespreken en andere locaties bezoeken. Wanneer ik alles goed afrond kan ik verder met mijn eigen werk, maar meestal heb ik een groot gebrek aan tijd.

Ik werk vaak verder op mijn vrije dagen om werk in te halen, maar omdat mijn lichaam protesteert heb ik deze extra dagen uit mijn schema moeten schrappen en ondanks dat kan ik nog steeds mijn rechterarm niet gebruiken om controllers vast te houden."
Sakurai heeft duidelijk grote problemen met zijn gezondheid en ziet het project door zijn beperkingen in gevaar komen (vertaald):
"Als deze klachten blijven of als het nooit kan worden verholpen dan is niet te voorspellen welke impact dit heeft op het project."
Ondanks zijn pijn en vermoeidheid werkt Sakurai nog steeds aan de Smash Bros.-games. Hoewel het testen van de game hem momenteel erg moeilijk afgaat (vertaald):
"Ik moest gedurende een groot aantal projecten twee characters tegelijk kunnen bedienen. Zolang ik me beperk tot simpele moves lukt dat goed genoeg. Het is echter niet zo gemakkelijk met de Nintendo3 DS-versie. De debug-camera is moeilijk te besturen. Nu realiseer ik me pas hoe belangrijk het is om gezond te blijven. Ik ben blij dat ik nog steeds enigszins in staat ben om te werken."

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)