[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-02-28 19:09:56

Monster Hunter 3 Ultimate op Wii U toch wel Remote Play en regiovrije servers door update

Capcom heeft na feedback van de community besloten enige dingen aan te passen in Monster Hunter 3 Ultimate door middel van een latere update. Op 8 februari kwam naar buiten dat Monster Hunter 3 Ultimate op de Wii U regio-gebonden online servers zou krijgen waardoor een Europeaan bijvoorbeeld nooit met een Amerikaan of Japanner zou kunnen spelen. Op 20 februari volgde het nieuws dat het spel ook geen Remote Play ondersteunt, waardoor het spelen van Monster Hunter 3 Ultimate op enkel de Wii U GamePad niet mogelijk zou worden. De reacties van de Monster Hunter-fans waren op beide punten vrij fel en Capcom heeft geluisterd naar deze feedback. Vandaag laat het bedrijf dan ook weten dat het spel wereldwijde servers zal krijgen, waardoor spelers in Europa in ieder geval met spelers uit Amerika kunnen spelen. Het spel zal ook Remote Play ondersteunen. Beide veranderingen worden doorgevoerd door middel van een server-update in april. Monster Hunter 3 Ultimate ligt op 22 maart 2013 in de Europese winkels voor de Wii U en de Nintendo 3DS.

28 februari 2013 - Capcom en Nintendo maken vandaag bekend dat na de lancering op 22 maart van Monster Hunter 3 Ultimate voor Wii U™ een software-update zal volgen in april, als reactie op feedback van de Capcom-community. 

Door de software-update zal het spel samenwerking ondersteunen tussen verschillende regio’s, zodat spelers uit Europa en Noord-Amerika online samen op jacht kunnen gaan in een groep van maximaal vier spelers*. Monster Hunters kunnen het spel na de software-update ook los van de tv, enkel op het scherm van de Wii U GamePad spelen. 

Capcom zal Monster Hunter 3 Ultimate tot maanden na de lancering blijven ondersteunen met gratis downloadbare missies. De eerste missie komt al bij de lancering beschikbaar. 

Monster Hunter 3 Ultimate komt in Europa beschikbaar op 22 maart vo
or Wii U en Nintendo 3DS™, als fysiek spel in de winkels en als downloadbare software in de Nintendo eShop.  

*Voor spelers in Europa en Noord-Amerika is het volledig gratis om online te spelen, afgezien van de gebruikelijke kosten voor verbinding met internet. 

Gekoppelde games

Monster Hunter 3 Ultimate (Wii U)