[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-03-09 18:49:31

Miyamoto: "Het was mooi geweest als we Pikmin 3 dichter bij de Wii U-lancering hadden"

In een interview met TIME Magazine doet Shigeru Miyamoto een interessante uitspraak omtrent Pikmin 3. De bedenker van onder andere Mario, The Legend of Zelda en Pikmin, Shigeru Miyamoto, hield onlangs een media-tour in de Verenigde Staten en daar is een aantal interviews van gepubliceerd. Vandaag betreft dat een interview met TIME Magazine waarin de beste man een interessante uitspraak doet omtrent de ontwikkeling van Pikmin 3. Pikmin 3 stond oorspronkelijk gepland voor de Wii, maar werd later overgezet naar de Wii U. Nintendo-liefhebbers waren er voor een lange tijd van overtuigd dat de game een Wii U-launchtitel zou worden, maar later bleek dat niet het geval te zijn. Nintendo gaf aan dat de game in de launchwindow zou verschijnen - voor april 2013 - maar ook dat bleek later niet haalbaar. De game staat nu gepland voor de lente/zomer van 2013. Miyamoto legt uit hoe dat zo is gekomen (vertaald):

"Als je terug kijkt naar de lancering van de Wii waren we in staat om een game als Wii Sports af te hebben, wat duidelijk een nieuwe game was, en tegelijkertijd een The Legend of Zelda-game. Met de Wii U pakten we het ongeveer hetzelfde aan met de lancering van Nintendo Land en een nieuwe Mario-game - we werken op dit moment aan The Legend of Zelda voor de Wii U, maar dat duurt nog even voordat die af is.

Vanuit mijn perspectief zou het ideaal zijn geweest om Pikmin 3 dichterbij de launch te hebben, maar de Wii U - ook al deelt het de 'Wii-naam' - is duidelijk een compleet nieuwe console met nieuwe chips en grafische mogelijkheden. Het kan veel meer en in het proces van de ontwikkeling van een hoop features en functionaliteiten hebben we meer mankracht ingezet om daar het meeste uit te krijgen. Dat had gevolgen voor de mankrachten die we in hadden kunnen zetten voor games, dus we hebben het niet voor elkaar gekregen om in eerste instantie een robuuste line-up neer te zetten. 

Tegelijkertijd hebben we nieuwe dingen die we moeten leren over de features en functionaliteiten van de Wii U op manieren die plezier en interessante manieren van spelen teweeg brengen, inclusief nieuwe gameplay-systemen. Naargelang we meer bekend raken met de hardware zullen we meer kunnen doen op software-gebied. Dat is een gebied waar we op dit moment veel mankracht op inzetten."

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)