[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-03-11 17:52:47

Miyamoto werkt aan CG-Pikmin filmpjes die mogelijk op Nintendo Video verschijnen in 3D

Shigeru Miyamoto laat weten naast zijn werk aan games ook bezig te zijn met een video-project waarin de Pikmin de hoofdrol spelen. Begin februari liet Miyamoto weten dat men in Japan een promotie zou starten voor de Wii U-game Pikmin 3 in Toho Cinemas-bioscopen. Bij 3D-films zouden daar Pikmin en Bulbear (een vijand) in 3D naast het Toho Cinemas-logo getoond worden voordat de 3D-film begint, om zo aan te geven dat mensen hun 3D-bril op moeten zetten. Inmiddels is deze actie van start gegaan in 60 verschillende bioscopen op 150 verschillende schermen, om zo, volgens Miyamoto, te bepalen of er interesse was in dit soort Pikmin CG-video's (vertaald):

"We werkten aan diverse Pikmin CG-geanimeerde video's en we wilden dat meer mensen ze konden zien. Ik ging naar een bioscoop en zag de video waarin mensen gevraagd werden om hun mobiele telefoons uit te zetten. Ik dacht: hier kunnen we een Pikmin-versie van maken, maar in plaats daarvan bedachten we het concept van de video om mensen hun 3D-brillen op te laten zetten in combinatie met Pikmin."
Nu blijkt in een interview met website Polygon dat dit project veel verder gaat dan enkel een bioscoop-promotiefilmpje. Miyamoto vertelde bezig te zijn met diverse korte, CG-Pikmin filmpjes die Nintendo bij succes mogelijk zal verkopen. Hij werkt hierbij samen met een externe animatie-studio die aan de hand van door Miyamoto gemaakte tekeningen in Nintendo 3DS' Flipnote Studio, een applicatie die nog steeds niet verkrijgbaar is voor de consument, samenwerken met de beste man:
"Ik wilde de licentie van onze Pikmin-personages niet aan iemand anders uitbesteden om daar films van te laten maken. In plaats daarvan, gezien ik veel vier-paneel strips tekende toen ik jonger was, dacht ik dat het leuk zou zijn om een vier-paneel stripboek benadering toe te passen op het maken van video-content, dus we begonnen met het werk aan Pikmin-video's. We hebben eigenlijk nooit echt een goed moment gevonden om dit aan te kondigen, dus terwijl we er aan werkten, hebben we ook de Pikmin-video gemaakt die je aan het begin van onze show zag op de afgelopen E3."

De Pikmin-video van E3 2012 voorafgaande aan Nintendo's presentatie

Volgens Miyamoto kwam het oorspronkelijke idee om de video's te maken vanuit de gedachte dat het leuk zou zijn om de Pikmin-personages meer tot leven te wekken. Wat de inhoud van de video's zal worden, is echter nog niet helemaal duidelijk. Bepaalde pers-instanties hebben al een voorproefje gehad, waarvan website Polygon er één beschrijft (vertaald):
"Het hoofdpersonage uit de franchise, Captain Olimar, lijkt een rode, opengesneden Pikmin in een blender te stoppen, waarna hij het opdrinkt. Wanneer Olimar de andere personages ziet, loopt hij naar ze toe met een mes. Ze lopen dan naar achteren uit schrik totdat ze tegen een gigantische hoop aanstoten van het spul wat Olimar eerder in de blender leek te stoppen. Dan blijkt het echter om een berg aan wortels te gaan, hetgeen Olimar eerder ook al gebruikte."
Miyamoto zei zelf het volgende over deze video (vertaald):
"Wanneer Olimar voor het eerst de Pikmin ontdekt, vernoemt hij ze naar het PikPik-merk: een merk wortels van zijn thuisplaneet, dus hij houdt overduidelijk veel van wortels. Ik dacht dat het grappig zou zijn om een scenario te bedenken waarin het lijkt alsof hij een Pikmin gaat eten. Het is dus vrij duister, maar hij eet ze niet echt op."
Ondanks dat Miyamoto nu ook bezig is met de Pikmin CG-video's, zegt hij dat men zich geen zorgen hoeft te maken wat betreft zijn werk aan games (vertaald):
"We willen echt vooral voordeel halen uit de Pikmin-personages. We zijn begonnen met de verkoop van Shaun the Sheep-video's, dus we blijven kijken naar manieren om de eShop-aanbiedingen uit te breiden. De Nintendo 3DS is geweldig om video-content in 3D te kijken, dus we dachten aan ideeën om dat uit te breiden. 

Ik zal verder echt niet stoppen met het werken aan video-games. Dit is gewoon een grappig zij-project met Pikmin."
Over wanneer we de filmpjes kunnen verwachten, zei de beste man het volgende (vertaald):
"De Pikmin-video's zullen uitgebracht worden voordat de release van Pikmin 3 plaatsvindt, mogelijk via Nintendo Video. Wanneer ze succesvol zijn, kunnen we overwegen ze te verkopen."

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)

Nintendo Video (Nintendo 3DS eShop)