[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-03-12 17:37:01

Miyamoto: "Luigi krijgt geen eigen verhaal in Super Luigi U: onduidelijk of Mario opduikt"

Shigeru Miyamoto geeft wat meer vrij over New Super Luigi U, de uitgebreide DLC voor New Super Mario Bros. U Op Valentijnsdag kwam het nieuws naar buiten dat Nintendo werkt aan zeer uitgebreide DLC voor New Super Mario Bros. U, één van de Wii U-launchgames die wij beoordeelden met een 9.1 in onze review. In New Super Luigi U worden alle bestaande, ruim 80, levels omgetoverd tot nieuwe levels met Luigi in de hoofdrol. New Super Luigi U is daarom in feite een totaal nieuw avontuur. Deze downloadable content wordt ontwikkeld als een volledige titel, waardoor het nog wel even kan duren voordat de downloadable content verkrijgbaar is, aldus Nintendo. Dit komt echter niet door de toevoeging van een nieuw verhaal, want die zit er niet in volgens Shigeru Miyamoto, de bedenker van onder meer de Super Mario-reeks (vertaald):

"Luigi krijgt niet zijn eigen verhaal, maar alle levels zijn opnieuw gedesigned voor Luigi, dus het is best een goede rol voor hem."
Op de vraag of ook Mario in het spel zal zitten, zei de beste man (vertaald):
"Dat kan ik nog niet zeggen. Er zijn wat mensen die zeggen dat ze Mario erin willen, maar Mr. Tezuka, de producer, zegt dat hij Mario er niet in zal laten."
Wanneer New Super Luigi U verkrijgbaar zal zijn, is nog onbekend.

Gekoppelde games

New Super Mario Bros. U (Wii U)

New Super Luigi U (Wii U)

New Super Luigi U (Wii U eShop)