[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2013-03-13 20:16:03

Sakurai behandelt de uitspraak "Super Smash Bros. Brawl online wordt verkeerd gespeeld"

Masahiro Sakurai, ontwikkelaar van Super Smash Bros. Brawl, heeft gereageerd op een brief van een teleurgestelde fan. Super Smash Bros. Brawl verscheen in 2008 voor de Wii en is het derde deel in de reeks vechtspellen. Het spel bevat een uitgebreidere single player-modus, waarbij het beeld horizontaal met de speler meescrolt terwijl deze vijanden verslaat. Ook biedt het spel de mogelijkheid tot multiplayer gevechten met maximaal vier deelnemers. Een speler schreef naar Super Smash Bros.ontwikkelaar Masahiro Sakurai dat hij teleurgesteld was het online spelen van Super Smash Bros. Brawl (vertaald):

"Ik heb laatst voor het eerst Super Smash Bros. Brawl online gespeeld. Wat me opviel was dat niemand voor de aanval gaat, het was alsof iedereen aan het wachten was tot de ander aanviel. Ook waren er geen items. Ik wilde schreeuwen 'dit is niet hoe je Smash Bros. speelt!' Wat vind je als producer nou van dit soort gevechten?"
In zijn Famisu-column heeft Samitsu hier antwoord op gegeven (vertaald):
"Het idee van Super Smash Bros. Brawl 'carefree brawling' motto was om geen beperkingen of restricties op te leggen aan spelers, en ze zelf te laten kiezen hoe ze willen spelen. Ik wil dat mensen een vrijere aanpak kunnen hebben in hun gameplay, maar de manier van vechten die jij beschrijft in je brief is niet interessant of leuk. Dat is waarom ik waarschijnlijk in een volgende game zal proberen hier iets aan te doen. We hebben een hoop geleerd sinds Super Smash Bros. Brawl is verschenen, dus er is een hoop mogelijk. Het feit dat we nog steeds gratis online battles aanbieden voor een spel dat vijf  jaar geleden is verschenen, kan een oorzaak van het probleem zijn. Het zou echter leuk zijn geweest als we de spelregels hadden kunnen aanpassen. Met het systeem dat we hadden was dit echter niet mogelijk.
De eerste beelden van de opvolger van Super Smash Bros. Brawl voor de Wii U en de Nintendo 3DS zullen op de E3 van 2013, gehouden van 11 tot en met 13 juni, verschijnen.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Brawl (Wii)