[Media] Geschreven door Mink op 2013-03-25 15:29:28

Moeilijkheidsgraad, vernieuwingen en meer in nieuwe info DuckTales Remastered

Vandaag is er veel nieuwe informatie online verschenen van DuckTales Remastered voor de Wii U eShop. Eergisteren hadden we twee nieuwe video's en nieuwe informatie van DuckTales Remastered. Vandaag hebben we wederom nieuwe bewegende beelden en nieuwe informatie omtrent deze Wii U eShop-titel. In de originele DuckTales, die verscheen op de NES, was het springen en bukken zeer lastig. In de Remastered-versie is dit veranderd waardoor het slechts met twee knoppen al geactiveerd wordt. De kaart in deze game is ook veranderd: er zal voortaan een ingebouwde begeleiding aanwezig zijn. Hierdoor is het gemakkelijker je doelstelling te vinden. Verder is er één level compleet onder de loep genomen: deze moest voorheen drie keer uitgespeeld worden, dit hoeft nu slechts één keer.

DuckTales Remastered is volgens de makers "een stuk simpeler en toegankelijker dan het origineel". Dit is verwezenlijkt met enkele nieuwe mogelijkheden. Deze zijn echter via het menu uit te schakelen voor de spelers die van meer uitdaging houden. Wat deze mogelijkheden precies inhouden, is nog niet bekendgemaakt. Wel is bekendgemaakt dat de eindscènes en de introducties van de levels helemaal vernieuwd zijn. Grafisch gezien is deze Wii U eShop-titel gemaakt in twee verschillende stijlen: 2D met de handgetekende stukjes artwork en 3D geanimeerde modellen. De met de handgetekende 2D stukken zijn door meerdere artiesten gemaakt, één daarvan hielp ook met de oorspronkelijke cartoon. Tevens zijn er oorspronkelijke stukjes artwork gebruikt uit de cartoon om een goede sfeer neer te zetten. De stemmen achter Scrooge McDuck, Magica De Spell en Launchpad McQuack zijn van de oorspronkelijke voice actors, wat betekent dat zelfs de 93-jarige man achter de stem van Scrooge weer van de partij is.

Geheel nieuw in DuckTales Remastered is het museum, de mogelijkheid om de volledige versie van de TV show haar theme song vrij te spelen en om in het goud te zwemmen in de kluis van Scrooge. Hoeveel goud er in de kluis aanwezig is, is afhankelijk van het aantal diamanten dat je ingame hebt verzameld. Tevens zal er een geheel nieuwe level aanwezig zijn, het laatste level. Als laatste is er bekendgemaakt dat de verkorte wegen nog bestaan, maar niet naar het einde van het level leiden. Ze leiden de speler nu naar items. Capcom heeft verder in een interview gesproken over de toekomst van klassieke Disney games. In een interview werd verteld (vertaald):
"Ik denk dat Knabbel en Babbel de meest logische keus is voor de volgende remake, echter is dit puur speculeren."
Of deze, of een andere, remake ooit daadwerkelijk in de virtuele winkels zullen liggen, is vooralsnog niet bekend. Volgens Christian Svensson, Capcom, is dat voorlopig niet het geval (vertaald):
"Op dit moment is er geen kans dat er een andere Disney-remake komt, helaas. Onze overeenkomst met Disney is alleen voor DuckTales Remastered. Het geeft ons geen rechten om een andere remake te maken van een andere Disney klassieker."
DuckTales Remastered moet deze zomer beschikbaar komen in de Wii U eShop.

Gekoppelde games

DuckTales Remastered (Wii U eShop)