[Nieuws] Geschreven door Marco op 2013-04-01 20:59:28

Europese release van Devil Survivor Overclocked geteisterd door problemen

Gebruikers klagen over game-breaking bugs en crashes in Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked voor de Nintendo 3DS. Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked is een remake van de succesvolle RPG Shin Megami Tensei: Devil Survivor dat eerder al op de Nintendo DS verscheen in Japan. In Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked is Tokio in crisis door een aanval van demonen. De complete stad is afgesloten en het is aan jou om het er levend van af te brengen en onderweg ook nog even de wereld te redden. Je zult onderweg demonen rekruteren om je strijd succesvol te volbrengen. Ruim anderhalf jaar na de Japanse en Amerikaanse release is Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked sinds afgelopen week eindelijk verkrijgbaar in Europa. Volgens de eerste reacties kampt de game echter met een aantal bugs. Zo klagen gebruikers over verschillende problemen die niet voorkwamen in de Amerikaanse release van de game. Dit is vreemd omdat de Europese versie op een aantal kleine verschillen na identiek is aan de Amerikaanse versie. Hoe deze problemen zijn ontstaan is nog onbekend. De game loopt vast wanneer spelers proberen een "Summon" uit te voeren. De Nintendo 3DS moet hierdoor gereset worden. Ook bij het gebruik van het veilingshuis kan het spel vastlopen wanneer een verkoper liegt over zijn demon stats. Inmiddels heeft ontwikkelaar Ghostlight een officieel statement naar buiten gebracht met betrekking tot de kwestie (vertaald):

"Het is met veel spijt dat we deze aankondiging maken. Zoals velen van jullie misschien al weten kampt onze meest recente release, Devil Survivor Overclocked op de 3DS, momenteel met een aantal problemen. Het spel zal vastlopen wanneer je tijdens een gevecht een demon probeert te summonen, of wanneer een verkoper liegt over zijn stats. Deze problemen zorgen er voor dat het erg lastig is om de game te kunnen uitspelen.

We doen er momenteel alles aan om deze problemen zo snel mogelijk te verhelpen, zodat je weer volledig van DSO kunt genieten.

We hechten een grote waarde aan de voortdurende inzet van onze trouwe Ghostlight fans en onze EU JRPG fans, omdat we er zonder jullie niet zouden zijn.

Hopelijk gunnen jullie ons de tijd die nodig is om deze problemen te kunnen oplossen, zodat wij de game ervaring kunnen bieden waar jullie op gewacht hebben.

Zodra wij meer informatie hebben laten wij het weten.

Met vriendelijke groet,

Ghostlight"

Gekoppelde games

Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked (Nintendo 3DS)