[Preview] Geschreven door NielsvS2 op 2004-03-22 22:50:13

Pokemon Fire Red/Leaf Green Preview

Het rare stel beestjes komt straks weer terug naar ons kikkerlandje. En dit keer zien ze er beter uit dan ooit tevoren! Stukje Geschiedenis Het begon allemaal met Pokemon Red en Blue op de Game Boy Classic. Tussen Pokemon Red en Blue zat weinig verschil. Een paar verschillende Pokemon en een ander doosje. Het verhaal en de gameplay waren verder gelijk Het maakte dus eigenlijk geen hol uit welke game je kocht. Najah, en als je toch alle Pokemon wilde hebben, kon je ruilen met je vriendje door middel van een linkkabel. Als je zin had kon je ook nog tegen hem of haar vechten en zijn aars schoppen. Het was in die tijd een revolutionair en erg verslavend spel wat ook erg populair bij de kinderen was. De game verkocht als een tierelier en is nog steeds 1 van de best verkochte games ooit. En toen kwam Pokemon Yellow. Het spel had weinig verschillen met Red en Blue. Het zag er op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar deze pokegame was meer gebaseerd op de succesvolle tv-serie. En een tijdje daarna kwam Pokemon Silver/Gold. Hadden Blue/Red en Yellow nog 150 pokemon, hier hebben ze er 100 bovenop gegooid in een nog grotere en mooiere pokemonwereld dan ooit tevoren. Opnieuw verkocht de game als een tierelier. En dan kwam Pokemon Ruby/Sapphire op de GBA. De graphics waren verbeterd, maar de GBA kon mooiere beeldjes op het scherm tonen. Toch vlogen er miljoenen spellen over de toonbank. En dan zijn we nu aangekomen bij Pokemon Fire Red/Leaf Green. Zal ie het opnieuw goed doen in Europa?

[img]http://www.m-gaming.nl/showscreen.php?screen=pokeg15.jpg border="1"[/img]
Nog altijd hetzelfde? Pokemon Fire Red/Leaf Green is gebaseerd op de Game Boy Classic versie van Red en Blue. Grafisch is het een en ander opgepoetst en er zullen 151 pokemon te vinden zijn, waarvan meer dan de helft met niks zegt. Maar ik ben dan ook te oud om die nutteloze wezentjes uit mijn kop te kennen. Dat is meer iets voor mijn neefje. Maar om even terug te komen op Fire Red en Leaf Green: het verhaal zal dus in grote mate hetzelfde blijven. Net als in alle andere pokemongames is het hier dus weer de bedoeling om meester der pokemontrainers te worden. Dit doe je door badges te verzamelen (later inzetbaar in de pokemon League), die je krijgt nadat je een gymleider hebt verslagen. Om deze gast te verslaan moet je wel goede pokemon vangen en trainen om die later in te zetten tegen de gymleider. Op weg naar de gyms zul je voor moeilijke opdrachten en puzzels komen te staan zoals sterke wilde pokemon en trainers. Ach, je kent het wel.
[img]http://www.m-gaming.nl/showscreen.php?screen=pokeg17.jpg border="1"[/img]
Vernieuwingen? Grafisch zijn er wat dingen veranderd, maar gelukkig daarbuiten ook. Er is bijvoorbeeld een nieuwe Pokedex met wat nieuwe functies. Je kan nu informatie opvragen van het gebied waar je op dat moment bent. Je ziet dus welke pokemon er zijn en tevens kan je zien of er trainers zijn waar je tegen wilt gaan vechten. Verder laat de Pokedex zien hoe vaak je een pokemon gezien of gevangen hebt. Verder kan je het spel ook linken aan Pokémon Colosseum voor de Gamecube. Check [url]Gameqube.nl[/url] voor meer informatie over deze game. En last but not least: je krijgt er gratis een wireless adapter bij waarmee draadloos je pokemon kan uitwisselen en kan vechten met je buurjongen, klasgenoot, broertje, pa, oma of iemand van de straat.
[img]http://www.m-gaming.nl/showscreen.php?screen=PokemonArtwork005.jpg border="1"[/img]
Succes Pokemon Fire Red/Leaf Green zal dus weinig verrassends en spectaculairs bieden, maar verkoopt op dit moment in het Jappenland als een tierelier. En in Europa zal dit waarschijnlijk opnieuw gebeuren. Nee jongens en meisjes, pokemon is nog niet uit. Met het vertrouwde concept zal het opnieuw gaan scoren. Ach, het is en blijft verslavend.

Gekoppelde games

Pokémon Fire Red (Game Boy Advance)

Pokemon Leaf Green (Game Boy Advance)