[Media] Geschreven door Bas op 2013-04-19 10:50:00

Nieuwe details en beeldmateriaal van nieuwe The Legend of Zelda: A Link to the Past 2

Vandaag verschenen meerdere video's op YouTube van de nieuwe The Legend of Zelda: A Link to the Past-game voor de Nintendo 3DS. Uit deze video's zijn een aantal nieuwe details naar voren gekomen. Tijdens de Nintendo Direct van woensdag 17 april liet Satoru Shibata, president van Nintendo of Europe, de eerste details los van de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Nintendo 3DS. Deze game, met een volledig nieuwe verhaallijn en volledig nieuwe kerkers, zal zich in dezelfde wereld afspelen als The Legend of Zelda: A Link To The Past, die in 1992 voor de SNES verscheen. In de nieuwe game zal Link een speciale vaardigheid hebben waarmee hij zich in een tekening op de muur kan transformeren. Door zich via de muur voort te bewegen, kan Link op plaatsen komen die anders onbereikbaar zouden zijn.

Eerder publiceerden we de eerste details die werden vrijgegeven tijdens de Nintendo Direct van afgelopen woensdag. Vandaag hebben we een aantal nieuwe details en veel bewegende beelden waarop de gameplay te zien is. Volgens de nieuwe details zal het spel gloednieuwe puzzels bevatten. Ook zal Link in cartoonstijl zijn terugkeer maken, al is de stijl van Link niet gebaseerd op de artwork van Toon Link. In plaats daarvan is Link gebaseerd op de artwork van Link uit The Legend of Zelda: A Link to the Past. Zijn kreten zijn wel gelijk aan die van Toon Link uit The Legend of Zelda: The Wind Waker. Echter, andere geluidseffecten, zoals het slaan van stralen uit je zwaard, komen direct uit The Legend of Zelda: A Link to the Past. Een andere sterke gelijkenis met de game is terug te zien in de overworld. Wanneer je de delen uit de trailer achter elkaar zet, blijkt dat spelwereld bijna identiek is aan het origineel:

Andere informatie leert dat de Stalfos ook weer terug zullen keren, net als de groene Buzz Blob. Deze laatstgenoemde lijkt echter niet langer onder stroom te staan. Ook nieuw is de energiemeter welke wordt linksonder wordt weergegeven op het bovenste scherm. Deze energie wordt bijvoorbeeld verbruikt als Link slaat met zijn hamer, stralen schiet uit zijn zwaard of tot tekening transformeert. De meter vult zichzelf aan nadat Link een tijdje geen energie verbruikt heeft. Het lijkt er hiermee op dat het spel gebruik maakt van een vergelijkbare meter zoals in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

De Amerikaanse pers mocht de game al uitproberen en legde hun ervaringen vast. In deze video's, die hieronder te vinden zijn, is de gameplay te zien die The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 zal kennen. Je ziet onder andere hoe Link met zijn hamer te werk gaat om obstakels uit de weg te ruimen of om hogere locaties te bereiken. Verder wordt weergegeven hoe Link zich als muurtekening voortbeweegt en welke voordelen dit biedt. The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS zal eind 2013 verschijnen in de Europese winkelschappen. Ook zal de game beschikbaar zijn als downloadversie in de Nintendo 3DS eShop.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)