[Nieuws] Geschreven door Bas op 2013-04-25 11:40:00

Bill Trinen spreekt over het team achter de The Legend of Zelda-games

Bill Trinen, werkzaam voor Nintendo of America, vertelt hoe het The Legend of Zelda-team functioneert. The Legend of Zelda is een zeer succesvolle, langlopende serie van Action-Adventure games. De serie begon met The Legend of Zelda voor de NES in 1986. Shigeru Miyamoto was mede verantwoordelijk voor deze titel in zijn tijd als gameontwikkelaar. Na het overweldigende succes van deze game werden meer games aan de serie toegevoegd. The Legend of Zelda is de tweede best verkopende franchise van Nintendo. Enkel de Mario-serie is nog populairder. Het team van The Legend of Zelda werkt op dit moment aan meerdere The Legend of Zelda-titels. De remake van The Legend of Zelda: The Wind Waker voor Wii U, de ontwikkeling van The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS en een totaal nieuwe game die van de grond af aan wordt opgebouwd. Hoe het team van The Legend of Zelda is samengesteld, is opmerkelijk. Bill Trinen spreekt hier over met Kotaku (vertaald):

"Binnen het team wisselen de medewerkers elkaar af. Er blijft steeds een soort "kerngroepje" over, al wat er omheen zit wisselt regelmatig. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe, frisse ideeën blijven binnenstromen. De verschillende games hebben hun eigen hoofd-director, soms zelfs twee per game. Over het algemeen heeft elke game telkens een vers team. Deze teamleden worden steeds afgewisseld tussen de console- en de handheld-afdelingen"
The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS zal eind 2013 verschijnen in de Europese winkelschappen en The Legend of Zelda: The Wind Waker verschijnt in de herfst van 2013 op de Wii U.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)