[Media] Geschreven door Christiaan op 2013-05-01 15:20:00

Informatie over de ontwikkeling en video's van Shin Megami Tensei IV

Atlus, de ontwikkelaar en uitgever van Shin Megami Tensei IV voor de Nintendo 3DS, heeft nieuwe details naar buiten gebracht over de game. Ook zijn er twee nieuwe video's van het spel op het internet verschenen. De Shin Megami Tensei-reeks is een zeer populaire gameserie in Japan en wordt nu mondjesmaat ook buiten het land geïntroduceerd. Zo vinden we sinds 29 maart Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked in de schappen voor de Nintendo 3DS in Europa en volgt ook Shin Megami Tensei: Devil Survivor II voor de Nintendo DS snel. In Japan is men echter al toe aan het vierde deel in de reeks waarin opnieuw met demonen gestreden moet worden. Dit keer kent het spel een middeleeuwse sfeer waarbij de hoofdpersonages moeten afreizen naar het 'mysterieuze' Tokio.

Atlus heeft tijdens een eigen evenement nieuwe informatie vrijgegeven van het spel. Zo zal het nieuwste deel niets te maken hebben met de vorige drie delen uit de serie. De game zal echter wel geremixte versies van de soundtracks uit de eerdere delen kennen. Ook de wereld waarin het verhaal zich afspeelt zal niks te maken hebben met de wereld van voorgaande Shin Megami Tensei-games, ondanks dat het 'Black Samurai'-karakter wel een vage connectie zal hebben met de game. Verder heeft Atlus nieuwe informatie bekendgemaakt over de speelduur van het spel. Het kost vijftig uur om het spel uit te spelen, maar sommige ontwikkelaars zeggen dat het zestig tot honderd uur zou kosten. Als je de game eenmaal uitgespeeld hebt, kun je nog verder spelen door middel van betaalde downloadbare content. Deze content zou het geld waard zijn en niet het idee geven dat het niet alleen gemaakt is om geld te verdienen, aldus Altus.

Verder zijn er nieuwe details bekendgemaakt over de personages en mogelijkheden in de game. Lucifer, een bekende uit de serie, zal verschijnen in het spel. De drie 'Jack Brothers' zullen ook wederom verschijnen in de game, met een nieuwe 'Jack Frost'-demon. In-game is er de mogelijkheid om de stemmen van de personages aan en uit te zetten en je kunt ervaringspunten verdienen door middel van het fuseren van en praten met demonen. Daarnaast zal de zogenaamde 'Macca Beam' weer terug zijn om de spelers op te jagen. Atlus heeft ook gehint naar een moeilijkere spelmodus, meer is hierover niet bekend. De soundtrack van Shin Megami Tensei IV zal meer dan honderd nummers bevatten en spoedig te koop zijn in Japan. Bovendien is er nieuwe informatie vrijgegeven van de levels uit Shin Megami Tensei IV. De ontwikkelaar van de levels heeft zich vooral gefocust op het Shinjuku-district in Tokio. Verder hebben de ontwikkelaars laten weten dat iedere verschillende kleur sjaal van de samoerai symbool staan voor "iets", wat dat precies inhoud is niet bekend. Shin Megami Tensei IV verschijnt op 23 mei 2013 in Japan, gevolgd door Amerikaanse release op 16 juli 2013. Wanneer de game in de Europese winkelschappen ligt, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Wel is bekendgemaakt dat de game naar de Europese markt komt.

Gekoppelde games

Shin Megami Tensei IV (Nintendo 3DS eShop)