[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-05-02 15:21:50

Dark en Light World bevestigd voor The Legend of Zelda: A Link to the Past 2

Vandaag heeft Aonuma bekendgemaakt dat The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 zowel een Light World als een Dark World zal kennen, net zoals in The Legend of Zelda: A Link to the Past op de Super Nintendo. The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 is de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Nintendo 3DS. De game zal zich, met een volledig nieuwe verhaallijn en volledig nieuwe kerkers, in dezelfde wereld afspelen als The Legend of Zelda: A Link to the Past, die in 1992 voor de SNES verscheen. In de nieuwe game zal Link een speciale vaardigheid hebben waarmee hij zich in een tekening op de muur kan transformeren. Door zich via de muur voort te bewegen, kan Link op plaatsen komen die anders onbereikbaar zouden zijn.

Links: de Light World uit A Link to the Past, rechts: de Dark World uit a Link to the Past

Nieuwe informatie afkomstig uit een interview van CNet met producer Eiji Aonuma leert ons dat The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 zowel een Light World als een Dark World zal kennen waartussen de speler zal moeten reizen. Dit fenomeen is direct afkomstig uit zijn voorganger, The Legend of Zelda: A Link to the Past. Verder liet Aonuma los dat de klassieke Zelda-ervaring wellicht anders zou zijn (vertaald): "het voelt in ieder geval anders voor de ontwikkelaars hun standpunten". Toen de journalist hierop door wilde gaan, hield Aonuma de lippen stijf op elkaar. Eén van de grootste veranderingen uit The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 is dat Link in een tekening kan veranderen om zo over muren te lopen. Dit idee kwam niet geheel uit de lucht vallen, maar is volgens Aonuma gebaseerd op het grote gevecht tussen Phantom Ganon en Link uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Hier sprong Phantom Ganon in en uit één van de zes identieke tekeningen op de muur. Aonuma heeft dat moment onthouden en vroeg zich af hoe dat zou zijn om Link die mogelijkheid te geven.

Het gevecht met Phantom Ganon uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Als laatste meldt Eiji Aonuma dat hij hoopt dat alle spelers het 3D-effect van de Nintendo 3DS aan zullen zetten tijdens dit nieuwe avontuur met Link. Omdat het ontwikkelingsteam gewend is aan het werken met 3D-effecten uit vorige Nintendo 3DS-games, zegt Aonuma dat ze zich dit effect meester hebben kunnen maken. Volgens Aonuma komt de magie uit het spel pas echt tot zijn recht dankzij het 3D-effect. Hij voegt er echter aan toe dat spelers die in 2D spelen ook van het spel zullen kunnen genieten. The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS zal eind 2013 verschijnen in de Europese winkelschappen. Ook zal de game beschikbaar zijn als downloadversie in de Nintendo 3DS eShop.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)