[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2013-05-03 11:45:33

Bravely Default oorspronkelijk ontworpen als actie-RPG

De RPG-game Bravely Default was oorspronkelijk ontworpen als een actie-RPG, maar later werd van stijl veranderd. Bravely Default is een RPG van ontwikkelaar Silicon Studio voor de Nintendo 3DS. Het gevechtsysteem in de game heeft Japanse invloeden en is veelal gebaseerd op het systeem uit Final Fantasy V: turn-based en met multi-hit combinatie moves. Bravely Default zal een spannende verhaallijn, een grote overworld en diverse gevechten bevatten. Het spel is echter oorspronkelijk ontworpen als actie-RPG, vertelt Takehiro Terada, president van Silicon Studio (vertaald):

"In het begin was Bravely Default een actie-RPG. We zijn geswitched naar een Japanse RPG-stijl door commando's te selecteren zonder actie. We hadden eerder een prototype dat klaar was om te spelen. We speelden het om te kijken of het leuk was of niet. Toen besloten we over te stapen naar een traditionele Japanse RPG."
Bravely Default ligt sinds 11 oktober 2012 in de Japanse winkels voor de Nintendo 3DS. Het spel moet dit jaar nog in de Europese winkels liggen.

Gekoppelde games

Bravely Default (Nintendo 3DS)