[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-05-03 17:12:20

CVG: "Nieuwe Mario voor Wii U voor eind oktober in de winkels"

CVG schrijft dat Nintendo gesprekken heeft gevoerd met retailers over de toekomst van de Wii U. CVG schrijft dat Nintendo van plan is om de Wii U in de tweede helft van dit jaar uit het slop te trekken. Het bedrijf zou volgens interne bronnen de Wii U eerder niet actief hebben geadverteerd, omdat er klachten waren over de laadtijden en op de launch andere problemen optraden. Nu Nintendo met een systeem-update deze problemen heeft verholpen, begint het bedrijf met een nieuw marketingoffensief om van de Wii U een succes te maken. Nintendo heeft diverse retailers volgens CVG laten weten dat er nog voor eind oktober een nieuwe Mario-game voor de Wii U beschikbaar komt. Het grote volwaardige nieuwe avontuur van Mario zal in ieder geval op de E3 in juni speelbaar zijn voor de pers en wordt naar alle waarschijnlijkheid al voor de E3 aangekondigd. Vanaf de zomer tot het einde van het jaar zal er een serie van Wii U blockbusters gelanceerd worden. Nintendo of Europe wilde de berichtgeving over de nieuwe Mario-game niet bevestigen of ontkennen, maar gaf wel deze reactie wat betreft het aankomende marketingplan (vertaald):

"Vanaf juli gaan we snel achter elkaar een groot aantal Wii U titels releasen en deze tot het einde van het jaar groots promoten. De marketingactiviteiten bestaan uit TV reclames, magazines, online reclames PR-acties, experimentele campagnes en social-media campagnes. 

We hebben een sterke line-up voor de Wii U op de planning staan voor de tweede helft van 2013. Waaronder Pikmin 3, The Wonderful 101 en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. 

We zien er erg naar uit om deze games te lanceren en het ware potentieel van de Wii U te bewijzen." - Shelly Pearce PR Director Nintendo UK

Gekoppelde games

Super Mario 3D World (Wii U)