[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-05-17 17:19:04

Nieuwe beelden, Europese releasedatum en informatie van Pikmin 3

Nintendo heeft vandaag veel nieuwe media en informatie vrijgegeven van Pikmin 3. Tijdens de Nintendo Direct-presentatie stond Nintendo-baas Satoru Iwata lang stil bij het nieuwe Pikmin-avontuur. Hij heeft getracht om alle onderdelen van de game helder uit te leggen. In Pikmin 3 lijkt Captain Olimar geen rol te vervullen. Nintendo heeft drie nieuwe characters gevonden die op ruimtereis gaan. Alph, Charlie en Brittany gaan naar een planeet genaamd Koppai om op zoek te gaan naar eten dat schaars is geworden op hun eigen planeet. Als ze aankomen op Koppai staan ze al snel oog in oog met de wonderbaarlijke Pikmin die hen kunnen helpen bij de voedselzoektocht.

Het doel van de game is om fruit te vinden dat op de planeet verstopt ligt en dit in je ruimteschip te verwerken tot sap. Met het sap krijgen de drie helden broodnodige energie binnen die ze nodig hebben om hun avonturen voort te zetten. Pikmin 3 kent net als de voorgaande games een systeem van dagen, maar net zoals in Pikmin 2 zijn er oneindig veel dagen. Daarnaast kun je in Pikmin 3 op ieder moment besluiten om een eerdere dag te herstarten om zo je fouten te herstellen. Net zoals in Pikmin en Pikmin 2 kun je echter niet 's nachts op avontuur en moet je voor het donker weer terug zijn bij je raket om veilig met je Pikmin de planeet te kunnen verlaten.

Pikmin 3 kent een besturingsschema voor de Wii U GamePad en Wii U Pro Controller, maar ondersteunt ook de Wii Remote Plus en Nunchuk-combinatie. Het is zelfs mogelijk om de Wii U GamePad als 'monitor' te gebruiken terwijl je de game bedient met een andere controller. Ook maakt het spel gebruik van Off-TV Play. Iwata toonde tijdens zijn presentatie enkele voorbeelden van interactiviteit met het touchscreen, de TV en verschillende controllers. Het langverwachte Pikmin 3 verschijnt op 26 juli 2013 in Europa, maar we krijgen volgens Iwata voor die tijd nog extra informatie over onder andere de nog niet eerder getoonde multiplayer-mode.

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)